X

  Κλειστε ραντεβου

  O Dr. Mohammad Talepbour αναλύει τη Λαπαροσκοπική Γαστρική Πτύχωση

  O Dr. Mohammad Talepbour θεωρείται ο “πατέρας” της Λαπαροσκοπικής Γαστρικής Πτύχωσης. Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμερικής, ο Dr Talepbour παραθέτει την 12ετή εμπειρία του και εξηγεί γιατί η Γαστρική Πτύχωση είναι η καλύτερη και πιο σύγχρονη επέμβαση κατά της Παχυσαρκίας.

  Η παχυσαρκία πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται με μοναδικά όπλα τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Η μεταβολική χειρουργική, στην οποία ανήκει και η Γαστρική Πτύχωση, μπορεί να χαρίσει την λευκή σελίδα για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή των ασθενών. Σύμφωνα με τον Dr. Talepbour, «τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής, έχουν περιορισμένη και προσωρινή επίδραση και δεν συνιστώνται ως μακροπρόθεσμες βιώσιμες επιλογές για την απώλεια βάρους […] οι νοσηρά παχύσαρκοι άνθρωποι χρειάζονται έναν δυνατό μηχανισμό που θα τους βοηθήσει να χάσουν κιλά, και αυτός ο μηχανισμός είναι οι περιοριστικές βαριατρικές επεμβάσεις».

   

  Η Γαστρική Πτύχωση αποτελεί μια επέμβαση που μπορεί να χαρίσει έναν νέο, υγιεινό και όμορφο τρόπο ζωής. Βέβαια σημαντικότατο ρόλο σε αυτό παίζει η συνειδητή απόφαση και η συνεργασία του ασθενούς για να κερδίσει τη ζωή του πίσω.

   

  Η εφηβική ηλικία του ατόμου είναι η γραμμή έναρξης για μια υγιή ζωή. Η παχυσαρκία σε αυτή την ηλικία, παρουσιάζει αύξοντα αριθμό. Ο χειρουργός Dr. Talepbour εφάρμοσε την Γαστρική Πτύχωση και σε εφήβους κάτω των 18 ετών, οι οποίοι σε συνδυασμό με την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη παρουσίασαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, σχετικά με την απώλεια βάρους. Ένα από τα πιο κρίσιμα αποτελέσματα της έρευνας του Dr. Talepbour σχετικά με την Γαστρική Πτύχωση, έδειξε πως αν οι ασθενείς επιλέξουν έναν σωστό τρόπο ζωής αποκλείουν κάθε μορφή ανάκτησης βάρους στο μέλλον, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ψυχολογία του ατόμου.

   

  Το μεγαλύτερο ίσως ερώτημα αναφορικά με την Γαστρική Πτύχωση δημιουργείται από τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία κάποιος αποφασίζει να χειρουργηθεί.  Σύμφωνα με τον Dr. Talepbour, κάθε ασθενής με Δείκτη Μάζα Σώματος πάνω από 35, με συννοσηρότητα μπορεί να εφαρμόσει Γαστρική Πτύχωση και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα για την υγεία του.

   

  Συνοψίζοντας στην έρευνα του Dr. Mohammad Talepbour :

   

  • Αναλύεται η επέμβαση και η παρακολούθηση 800 εθελοντών – ασθενών από όλο σχεδόν το φάσμα της Παχυσαρκίας ακόμα και εφήβων κάτω των 18 ετών.
  • Δεν παρατηρείται κανένα ποσοστό επιπλοκών μετά τη 1η βδομάδα της μελέτης.
  • Τονίζεται πως είναι η λιγότερο επεμβατική τεχνική και με δυνητικά αναστρέψιμα αποτελέσματα.
  • Σημαντικό το cost-effect για το “πορτοφόλι του ασθενή”, καθώς η Γαστρική Πτύχωση έχει οριστικό αποτέλεσμα με σημαντικά μικρότερο κόστος από τις άλλες τεχνικές.
  • Επίσης δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση ξένου σώματος , ούτε αφαίρεση τμήματος του στομάχου. Το Στομάχι μένει στο ακέραιο και διπλώνεται, μειώνοντάς έτσι τη χωρητικότητά του και δίνοντας στον ασθενή την αίσθηση του κορεσμού.
  • Σημαντικότατο ρόλο στο αποτέλεσμα παίζει και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του ασθενή.

   

  * Ο Mohammad Talepbour πήρε το πτυχίο του στη Γενική Χειρουργική από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών της Τεχεράνης. Ειδικότητα του είναι η εξελιγμένη λαπαροσκόπηση από το Νοσοκομείο Ninewells του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι συνεργάτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Tums, Διευθυντής της Λαπαροσκοπικής Κλινικής του Νοσοκομείου Sina στην Τεχεράνη, Ιράν.

  Σχετικα αρθρα

  Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και νυχτερινή παλινδρόμηση

  ΗΜΕΡΑ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗΣ Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια από τις συνηθέστερες καταστάσεις του γαστρεντερικού συστήματος η οποία επηρεάζει σε.

  Παροξυσμικός βήχας, πνευμονία και συσχέτιση με ΓΟΠ

  Ημέρα Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης Γυναίκα ασθενής, 66 ετών, νοσηλεύτρια, από το Λασίθι Κρήτης, προσήλθε στο ιατρείο με συμπτώματα Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης η οποία την.

  Δυσκολία στην κατάποση; Μη το αφήνετε χωρίς διάγνωση.

  Ο καρκίνος του οισοφάγου είναι μια ασθένεια κατά την οποία σχηματίζονται κακοήθη (καρκινικά) κύτταρα στους ιστούς του οισοφάγου. Ο οισοφάγος είναι ένας.

  Που είναι οι ασθενείς μου;

  Where are my patients; Με αυτό το ερώτημα, η παγκόσμια βαριατρική κοινότητα υπό την αιγίδα της IFSO, καλείται να αξιολογήσει τη σημασία.