X

  Κλειστε ραντεβου

  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

  New Sleeve
  Nέο γαστρικό μανίκι

  Η κορυφαία επέμβαση Βαριατρικής & Μεταβολικής Χειρουργικής

  Έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία εφαρμογής και αξιολόγησης αποτελεσμάτων και πολλές χιλιάδες επεμβάσεις παγκοσμίως, η Λαπαροσκοπική Κάθετη Γαστρεκτομή ή αλλιώς Sleeve κατέχει πρωταρχική θέση στην γκάμα των επεμβάσεων βαριατρικής χειρουργικής. Σύμφωνα μάλιστα με τον παγκόσμιο Απολογισμό 2018 της IFSO (International Federation for the Surgery of Obesity & Metabolic Disorders), με δεδομένα από 51 χώρες, σε 5 ηπείρους, επί συνόλου 394.431 βαριατρικών επεμβάσεων, την περίοδο 2009-2018, οι 128.417 ήταν sleeve (ποσοστό 33%).

  Η Λαπαροσκοπική Κάθετη Γαστρεκτομή εφαρμόστηκε αρχικά το 1993 από τον Dr Jamieson στην Αυστραλία (Obesity Surgery 1993), ενώ το 2001 ο Dr Gagner στη Νέα Υόρκη τελειοποίησε τη μέθοδο στη μορφή που την εφαρμόζουμε σήμερα.

  Πρόκειται για μία περιοριστική επέμβαση παχυσαρκίας. Με τη βοήθεια λαπαροσκοπικών εργαλείων απομακρύνεται το 80% του στομάχου, που αποτελεί και το ξεχειλωμένο μέρος του, ενώ το τμήμα του στομάχου που απομένει έχει χωρητικότητα 150 – 300ml. Αυτό επιτυγχάνεται με την αφαίρεση ενός τμήματος του στομάχου, του μείζονος τόξου, μετατρέποντας έτσι το στομάχι σε έναν λεπτό σωλήνα σαν «μανίκι» (sleeve). Με την επέμβαση δεν διαταράσσεται η φυσιολογική δίοδος της τροφής και δεν δημιουργείται δυσαπορρόφηση θρεπτικών στοιχείων.

  Η επέμβαση διαρκεί 1 με 1 ½ ώρα στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού παχυσαρκίας και χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του ασθενούς. Απαιτεί νοσηλεία για τουλάχιστον 4 ημέρες και διατροφή για 20 μέρες μόνο με υγρά.

  Γιατί λέγεται
  Νέο Γαστρικό Μανίκι
  ή New Sleeve

  Η ομάδα της Γκιούρδας Χειρουργική εφαρμόζει την διεθνώς αναγνωρισμένη χειρουργική τεχνική, χρησιμοποιώντας ωστόσο αποκλειστικά εργαλεία και υλικά υψηλής τεχνολογίας κορυφαίων ιατρικών εταιρειών. Έτσι, το Νέο Γαστρικό Μανίκι ή New Sleeve (Λαπαροσκοπική Κάθετη Γαστροπλαστική) πραγματοποιείται στην αιχμή της τεχνολογίας με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή. Η χρήση υψηλής τεχνολογίας παρέχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον ασθενή:

  Χειρουργικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας

  Εργαλείο υπερήχων με τεχνολογία αυτόματης προσαρμοζόμενης ενέργειας που δουλεύει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι, ελαχιστοποιείται το θερμικό έγκαυμα, χωρίς τον παράπλευρο τραυματισμό των παρακείμενων ιστών και ως εκ τούτου ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας βοηθάει επίσης στο να ελαχιστοποιήσουμε ή ακόμη και να εκμηδενίσουμε τις αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

  Ηλεκτρικοί κοπτορράπτες

  Έχουν αντικαταστήσει τους παλιούς χειροκίνητους κοπτορράπτες. Μία επαναστατική τεχνολογία που «έβγαλε βαρύ φορτίο από τους ώμους» του χειρουργού και σχεδόν εκμηδένισε τον μεγάλο κίνδυνο που υπήρχε πάντα στο Sleeve, την διαφυγή. Αφενός, παρέχουν έως και 7 φορές μεγαλύτερη σταθερότητα πάνω στον ιστό, σε σχέση με συμβατικά εργαλεία. Έτσι, εγκλωβίζουμε τον βλεννογόνο μέσα στη γραμμή συρραφής και περιορίζουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηριδίων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διαφυγή. Αφετέρου, προσφέρουν αυτοματισμούς μηχανικής ασφαλείας και απόλυτο έλεγχο καθ΄όλη τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Πιο συγκεκριμένα, το μηχάνημα απενεργοποιείται, σε περίπτωση τεχνολογικού σφάλματος, παρουσία ξένου σώματος ή οποιαδήποτε άλλη αστοχία κατά τη χρήση. Έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή έκβαση της επέμβασης βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

  περισσότερα

  *Σωστός εγκλωβισμός βλεννογόνου(Mucosa) μέσα στη γραμμή συρραφής

  *Απουσία βλεννογόνου (Mucosa) μέσα από τη γραμμή συρραφής, όπου ελλοχεύει κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων και δημιουργία διαφυγής

  Αιμοστατικό υλικό
  κρεμώδους υφής

  Τοποθετείται κατά μήκος της γραμμής συρραφής και εξασφαλίζει την αποφυγή των αιμορραγιών. Έτσι, ο ασθενής έχει γρηγορότερη ανάρρωση και μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο. Το σημαντικότερο όλων, αποτρέπεται ο κίνδυνος διαφυγής που μπορεί να προκύψει από μικροαιμορραγίες και να θέσει ακόμα και σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς.

  Μεγαλύτερη κατά 15-20% από τις άλλες βαριατρικές τεχνικές

  Παρέχεται μέγιστη ασφάλεια για τον ασθενή

  Μειώνεται εξαιρετικά η χωρητικότητα του στομάχου, χωρίς να αφήνεται κανένα ξένο σώμα στον οργανισμό

  Το τμήμα του στομάχου που αφαιρείται είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της Γκρελίνης (Grehlin), της ορμόνης που προκαλεί έντονη πείνα, λαιμαργία και βουλιμία

  Το τμήμα του στομάχου που αφαιρείται (κάθετη γαστροπλαστική) είναι αυτό που μπορεί να διαταθεί περισσότερο. Το στομάχι που απομένει διατείνεται πολύ λιγότερο στο πέρασμα των ετών, με αποτέλεσμα η επέμβαση να διατηρεί τα πλεονεκτήματά της μετά από χρόνια και η μείωση του βάρους να διατηρείται

  Η λειτουργία του στομάχου δεν επηρεάζεται από την επέμβαση και παραμένει φυσιολογική, χωρίς εμέτους ή περιορισμούς στη διατροφή. Ούτε επηρεάζεται η απορρόφηση σιδήρου, βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

  ΠΟΙΑ
  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
  ΠΑΡΕΧΕΙ

  ΓΚΡΕΛΙΝΗ ΚΑΙ
  ΓΑΣΤΡΕΚΤΟΜΗ SLEEVE

  Η Γκρελίνη* είναι μια ορμόνη η οποία από έρευνες φαίνεται ότι επηρεάζει το αίσθημα πείνας στον ανθρώπινο οργανισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται στο στομάχι και πιο συγκεκριμένα στο θόλο του στομάχου.

  Με το New Sleeve ο θόλος του στομάχου αφαιρείται, ως αποτέλεσμα μειώνονται τα επίπεδα Γκρελίνης στον οργανισμό και συνακόλουθα το αίσθημα πείνας.

  Ένας δεύτερος μηχανισμός που έχει προταθεί ο οποίος φαίνεται ότι μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης είναι λόγω μίας παρακρινικής επίδρασης έπειτα από ενεργοποίηση κυττάρων ανάλογων του γλυκαγονόμορφου πεπτιδίου 1 (GLP-1) τα οποία μπλοκάρουν τα υπόλοιπα κύτταρα της Γκρελίνης.

  Για άτομα με ΔΜΣ>40 που χρειάζεται απώλεια πολλών κιλών με γρήγορο ρυθμό

  Παρατηρείται συχνά σε άτομα που έχουν πλεονάζον βάρος από την παιδική ηλικία

  Για άτομα με λίγο χρόνο όπου λόγω δουλειάς δεν έχουν τη δυνατότητα τακτικής μετεγχειρητικής παρακολούθησης

  Το Νέο Γαστρικό Μανίκι ή New Sleeve αποτελεί μία περιοριστική επέμβαση, όπου λόγω της αφαίρεσης της Γκρελίνης δίνεται η δυνατότητα για μία μικρή ανοχή στα γλυκά (μέχρι 2 φορές την εβδομάδα)

  ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ
  ΑΠΟΤΕΛΕΙ
  ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

  Παρέχουμε πολύ στενή μετεγχειρητική παρακολούθηση, με συνεχή τηλεφωνική παρακολούθηση και εβδομαδιαία κλινική και εργαστηριακή εξέταση

  Διαθέτουμε πολύχρονη εμπειρία στη βαριατρική χειρουργική

  ΤΙ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

  Εφαρμόζουμε αυστηρό πρωτόκολλο προεγχειρητικής προετοιμασίας και ελέγχου

  Λειτουργούμε 30 πανελλαδικά ιατρεία, όπου ο ασθενής παρακολουθείται μέχρι την απώλεια του 100% του πλεονάζοντος βάρους του.

  Nikos - New Sleeve

  New Sleeve

  Η Ξανθίππη και ο Νίκος, το αγαπημένο ζευγάρι από την Κω, έκαναν μαζί το New Sleeve τέλη του 2018.

  Η Ξανθίππη έχασε μέσα σε ένα χρόνο 57 κιλά και μείωσε το λίπος κατά 25% (αρχικό βάρος: 128,5 kg και σωματικό λίπος: 52%).

  Και ο Νίκος μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα έχασε 50 κιλά και μείωσε το λίπος κατά 18% (αρχικό βάρος: 138,6 kg και σωματικό λίπος: 39,7%).

  Periklis - New Sleeve

  New Sleeve

  Ο Περικλής μας έκανε την βαριατρική επέμβαση NewSleeve πριν από ένα χρόνο και κατάφερε δύο μεγάλους στόχους:

  1) Να χάσει 50 κιλά βάρους (αρχικό βάρος 152, 8kg) και να μειώσει το σωματικό του λίπος στο 18, 4% (αρχικό ποσοστό λίπους 33, 3%)

  2)Να βελτιώσει, έχοντας σαφώς καλύτερη φυσική κατάσταση, την απόδοση του στο αγαπημένο του χόμπι, το ποδόσφαιρο.

  Η απώλεια βάρους του είναι εξαιρετική! Ο στόχος του πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ.

  Spuros - New Sleeve

  New Sleeve

  O Σπύρος μας, ένας νέος Έλληνας που ζει στην Τσεχία, επέλεξε να κάνει το New Sleeve, για να λύσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας, που τον 'ταλαιπωρούσε' από τα πρώιμα χρόνια της εφηβείας του, έχει καταφέρει να χάσει πάνω από 20% ποσοστό λίπους.

  Πλέον το ταξίδι της απώλεια βάρους του φτάνει προς το τέλος του!!

  Xrusa - New Sleeve

  New Sleeve

  H Χρύσα μας, από την Κοζάνη, έκανε το New Sleeve το 2020 και όχι μόνο έχασε όλο το πλεονάζον βάρος της, αλλά το εξέλιξε και ένα βήμα παραπέρα!

  Με πολλή πείσμα και συνεχή άθληση, άλλαξε τον τρόπο ζωής και διατροφής της και έφτιαξε μια νέα 'top model' εικόνα, η οποία 'μιλάει από μόνη της'. Σήμερα πλέον, οι πειρασμοί της 'γλυκιάς επιχείρησης' που διαχειρίζεται δεν την εκτρέπουν από το νέο της lifestyle.

  Anastastia - New Sleeve

  New Sleeve

  Η Αναστασία μας από την Κοζάνη έκανε το New Sleeve και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να χάσει περισσότερα από 90 κιλά!

  Kwstas - New Sleeve

  New Sleeve

  Τον Μάρτιο του 2020 ο Κώστας έκανε επέμβαση New Sleeve. Στόχος του ήταν η βελτίωση της υγείας του, θεραπεύοντας την παχυσαρκία και τον σακχαρώδη διαβήτη. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να χάσει περισσότερα από 53 κιλά εκ των οποίων τα 42 είναι λίπος.

  Η απώλεια βάρους του είναι εξαιρετική! Ο στόχος του πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ.

  Magda - New Sleeve

  New Sleeve

  Η Μάγδα μας από την Κρήτη με την βοήθεια του New Sleeve κατάφερε να χάσει πάνω από 58 κιλά (αρχικό βάρος 142,1kg) και να μειώσει το σωματικό της λίπος στο 31% (αρχικό λίπος 51,4%) και πέτυχε το στόχο της: να γίνει μια πανευτυχής μανούλα.

  Η μείωση του ενδοσπλαχνικού λίπους αύξησε θεαματικά τη γονιμότητα της, συνέβαλε θετικά στην εγκυμοσύνη της και σε μια ασφαλή κύηση χωρίς καμία επιπλοκή ώστε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι!!

  Manolis - New Sleeve

  New Sleeve

  Ο Μανώλης μας από το Ηράκλειο Κρήτης έκανε τον Ιανουάριο του 2020 το New Sleeve.

  Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να χάσει περισσότερα από 70 κιλά! Η απώλεια βάρους του είναι εξαιρετική και τα αποτελέσματα θεαματικά!

  Nikos - New Sleeve

  New Sleeve

  Ο Νίκος μας, ένας νέος μπαμπάς, επέλεξε το New Sleeve και κατάφερε να χάσει πάνω από 50 κιλά μέσα σε ένα χρόνο, παρ’ όλο που ήταν «γλυκατζής» προ χειρουργείου.

  Σήμερα, έχει αλλάξει το διατροφικό του προφίλ, αθλείται σε σταθερή βάση και χαίρεται την καθημερινότητα με την οικογένεια του.

  Fotini - New Sleeve

  New Sleeve

  Η Φωτεινή μας έκανε την βαριατρική επέμβαση NewSleeve τον Φεβρουάριο του 2021 και κατάφερε να φτάσει στο στόχο της, παρά τους «γλυκούς πειρασμούς» που αντιμετωπίζει καθημερινά στο φημισμένο ζαχαροπλαστείο της.

  Η Φωτεινή έχει χάσει πάνω από 30 κιλά (αρχικό βάρος 99,8kg) ενώ το σωματικό της λίπος είναι μόλις 28,7% (αρχικό ποσοστό λίπους 46%)!!!

  Michalis - New Sleeve

  New Sleeve

  Το New Sleeve εξασφαλίζει γρήγορη και σταθερή απώλεια βάρος, ειδικά για άτομα που ζουν ή ταξιδεύουν εκτός Ελλάδος και δεν υπάρχει η δυνατότητα για συχνή μετεγχειρητική παρακολούθηση.

  Ο captain Μιχάλης μας είναι ένα ζωντανό παράδειγμα, ο οποίος 6 μήνες μετά την επέμβαση, είχε χάσει ήδη 64 κιλά (αρχικό βάρος 174 kg) και το σωματικό του λίπος ήταν μόνο 26,1% (αρχικό ποσοστό λίπους 52,4%).

  Ακολουθώντας με αυστηρή πειθαρχία όλες τις οδηγίες που του δόθηκαν και κάνοντας συστηματική γυμναστική για να μη 'χαλαρώσει' ούτε να χάσει σε μυική μάζα κατάφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Ioanna - New Sleeve

  New Sleeve

  Η Ιωάννα μας, 11 χρόνια μετά την επέμβαση New Sleeve εξακολουθεί και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα!!

  Σήμερα ζυγίζει μόνο 74,3 κιλά (αρχικό βάρος 124) και έχει σωματικό λίπος 31,3% (αρχικό ποσοστό λίπους 47,9%).

  Συγχαρητήρια Ιωάννα που πέτυχες το στόχο σου και κυρίως τον διατηρείς σε βάθος χρόνου.

  Dots Bottom