X

  Κλειστε ραντεβου

  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΤΥΧΩΣΗ

  Τι είναι και πώς εφαρμόζεται

  Η (Λαπαροσκοπική Επιμήκης) Γαστρική Πτύχωση είναι μία σύγχρονη επέμβαση παχυσαρκίας με εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα.

  Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2004 στο εξωτερικό από τον Δρ M.Talebpour (PhD, Advanced Laparoscopic Fellowship) και το 2007 ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τα πρώτα αισιόδοξα αποτελέσματα. Τα τελευταία δέκα χρόνια εφαρμόζεται με την ίδια αποτελεσματικότητα στην Ελλάδα και με εξαιρετικά ικανοποιημένους ασθενείς.

  Η Γαστρική Πτύχωση, είναι μια περιοριστική επέμβαση, μειώνει δηλαδή σημαντικά την τροφή που μπορεί να καταναλώσει ο ασθενής.

  Κατά τη διάρκεια της επέμβασης γίνεται αναδίπλωση (πτύχωση) του μείζονος τόξου του στομάχου μέσα σ’ αυτό, επιτυγχάνοντας την μείωση της χωρητικότητας του στομάχου, άρα μείωση και της ποσότητας της τροφής που μπορεί να καταναλώσει ο ασθενής.

  Λαπαροσκοπική
  γαστρική πτύχωση
  3 στρωμάτων

  Η εμπειρία μας στην πιο επιτυχημένη σύγχρονη επέμβαση παχυσαρκίας
  Η ομάδα του Βασίλειου Γκιούρδα, Χειρουργού Πεπτικού με εξειδίκευση στη Βαριατρική Χειρουργική, ξεκίνησε να πραγματοποιεί επεμβάσεις παχυσαρκίας το 2006. Σήμερα έχει στο ιστορικό της από τις μεγαλύτερες σειρές Γαστρικών Δακτυλίων, Sleeve & Γαστρικών Πτυχώσεων (τροποποιημένη πτύχωση 3 στρωμάτων).
  Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας και παρακολουθώντας στενά μετεγχειρητικά αλλά και σε βάθος χρόνου τους ασθενείς μας στην καθημερινότητα τους, έχουμε καταλήξει ότι η Γαστρική Πτύχωση αποτελεί μία από τις κορυφαίες επεμβάσεις της χειρουργικής παχυσαρκίας σήμερα.
  Και προχωράμε ένα ακόμα βήμα μπροστά. Η πρωτοποριακή τεχνική της πτύχωσης 3 στρωμάτων, που εφαρμόζει η ομάδα Βαριατρικής Χειρουργικής του Βασίλειου Γκιούρδα στην επέμβαση της Γαστρικής Πτύχωσης, αποδεδειγμένα παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους από όλες τις επεμβάσεις παχυσαρκίας.

  Διατροφή πριν

  Διατροφή μετά

  Μετά από την επέμβαση ο ασθενής αρχικά τρέφεται με υδαρή διατροφή για μερικές ημέρες και σιγά σιγά επιστρέφει σε μια φυσιολογική διατροφή. Μετά από μερικούς μήνες ο ασθενής μπορεί να τρώει ότι φαγητό θέλει, όπως ψητό κρέας, ψωμί, φύλλο από πίτα. Ο ασθενής “δεν αλλάζει το ψυγείο του”, καθώς δεν απαιτείται ειδική διατροφή ούτε να τρώει ανά συγκεκριμένες ώρες.

  Με τη χρήση εργαλείων υψηλής τεχνολογίας, ακόμα και σε ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία (3ου βαθμού)

  Έχει μειωμένο μετεγχειρητικό πόνο και με μικρή παραμονή (3 ημέρες στην κλινική). Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στη δουλειά του

  Άμεσες και απώτερες
  Με την αφαίρεση των ραμμάτων το στομάχι επανέρχεται στην αρχική του μορφή

  Οι μετεγχειρητικές ουλές επουλώνουν  γρήγορα, ανάλογα με το δέρμα κάθε ασθενούς και σε συνδυασμό με ειδικές φαρμακευτικές αλοιφές.

  Ο μέσος όρος του χειρουργικού χρόνου είναι 45 λεπτά

  Είναι αποτελεσματική σε όλο το φάσμα της παχυσαρκίας (από BMI>30 έως BMI>40)

  Γίνεται σε 3 στρώματα, οπότε η χωρητικότητα του στομάχου είναι ακόμα μικρότερη από την απλή πτύχωση. Έτσι πετυχαίνουμε μεγάλες απώλειες βάρους ακόμα και σε BMI > 40

  Θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς βαριατρικές επεμβάσεις παγκοσμίως

  Είναι χαμηλού κόστους επέμβαση παχυσαρκίας, με άριστη σχέση κόστους – αποτελέσματος (cost effect)
  Είναι επέμβαση που μπορεί να διορθώσει τα ατελή αποτελέσματα άλλων βαριατρικών επεμβάσεων

  TA ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ
  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  • Σύμφωνα με έρευνες σε ασθενείς μετά από πτύχωση 3 στρωμάτων, φαίνεται ότι θεραπεύονται ή και βελτιώνονται τα συνοδά νοσήματα λόγω παχυσαρκίας.

  • Μετά από την επέμβαση και εφόσον ο ασθενής χάσει το 40% του περιττού του βάρους τότε μπορεί να θεραπευτεί από τον διαβήτη τύπου 2

  • Η υπέρταση θεραπεύεται ή βελτιώνεται σε ποσοστό πάνω από 85% από τον πρώτο κιόλας μετεγχειρητικό μήνα

  • Η άπνοια θεραπεύεται ή βελτιώνεται (ειδικά σε ασθενείς με C-Pap) εντός των πρώτων 3 μηνών μετά την επέμβαση

  • Η υπερλιπιδαιμία θεραπεύεται

  • Σημαντική βελτίωση των ορθοπαιδικών προβλημάτων

  • Αύξηση της γυναικείας γονιμότητας και μείωση των γυναικολογικών προβλημάτων (για παράδειγμα πολυκυστικές ωοθήκες ειδικά σε νέες κοπέλες)

  • Συμβάλει εξαιρετικά στην ψυχική ανάταξη και στη δημιουργία θετικής ψυχολογίας του ατόμου

  * Έτσι ο ασθενής μετά την επέμβαση και αφού χάσει αρκετά κιλά βγαίνει από το μεταβολικό σύνδρομο.

  Η Πτύχωση 3 στρωμάτων απαιτεί υψηλή χειρουργική εμπειρία και χρόνια εξειδίκευση του χειρουργού στη συγκεκριμένη τεχνική για την αποφυγή χειρουργικών επιπλοκών.

  Διαφυγή μπορεί να προκληθεί και από σπάσιμο ράμματος, εξαιτίας της απειθαρχίας του ασθενούς στις διατροφικές οδηγίες μετεγχειρητικά. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ασθενούς, αφού αντιμετωπίζεται συντηρητικά με αντιβίωση

  Μία σπανιότερη επιπλοκή είναι ο εγκολεασμός, εξαιτίας απότομης απώλειας μεγάλου βάρους. Αντιμετωπίζεται άμεσα και χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του ασθενούς.

  ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

  Λειτουργούμε 30 πανελλαδικά ιατρεία, όπου ο ασθενής παρακολουθείται σε μηνιαία βάση

  Μπορούμε να «διορθώσουμε»με την πτύχωση 3 στρωμάτων τα ατελή αποτελέσματα άλλων βαριατρικών επεμβάσεων

  ΤΙ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

  Εφαρμόζουμε αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα με οργανωμένη προεγχειρητική προετοιμασία και πολύ στενή μετεγχειρητική παρακολούθηση

  Διαθέτουμε τεράστια εμπειρία σε όλο το φάσμα των επεμβάσεων παχυσαρκίας και μοναδική εξειδίκευση στην Πτύχωση 3 στρωμάτων

  Anastasia - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Η Αναστασία μας, από την Ραφήνα, με την βοήθεια της Πτύχωσης 3 Στρωμάτων, που έκανε τον Ιανουάριο του 2021, κατάφερε να χάσει 50 κιλά (αρχικό βάρος 129,6kg), να μειώσει το σωματικό της λίπος στο 34,9% (αρχικό λίπος 50,6%).

  Σήμερα βρίσκεται στην γλυκιά αναμονή να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι.

  Andrianna - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Η Ανδριάνα μας από την Κέρκυρα, η οποία έκανε Πτύχωση τον Φεβρουάριο 2019 και μετά από έναν χρόνο με σωστή διατροφή και γυμναστική κατάφερε τον στόχο της! Έχασε 40 κιλά και έφτασε το σωματικό λίπος στο 33%.

  Anna - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Η Άννα μας, από την Κύπρο, με την βοήθεια της Πτύχωσης 3 Στρωμάτων, που έκανε το 2014, κατάφερε να χάσει 50 κιλά (αρχικό βάρος 94, 4kg), να μειώσει το σωματικό της λίπος στο 28% (αρχικό λίπος 47, 7%) και Σήμερα να δείχνει πιο όμορφη από ποτέ.

  Argiro - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Η Αργυρώ μας, μόλις 4 μήνες μετά την Πτύχωση 3 Στρωμάτων ζυγίζει 25 κιλά λιγότερο σε βάρος και πτώση του σωματικού της λίπους από 40% σε 25%!!!

  Giannis - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Ο Γιάννης έκανε την πτύχωση 3 στρωμάτων και μέσα σε 1 ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΟ κατάφερε να χάσει όλα του τα περιττά κιλά.

  Είναι ένας επαγγελματίας που εργάζεται πολλές ώρες, σε μία δουλειά με πολλούς 'πειρασμούς', καθότι είναι σε κουζίνα μεγάλου ξενοδοχείου.

  Giorgos - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Ο Γιώργος μας, ο οποίος με εφόδιο την Πτύχωση 3 στρωμάτων και με την περίσσια αποφασιστικότητα του είναι σήμερα ένας άλλος άνθρωπος, έχοντας χάσει όλο το πλεονάζον βάρος του.

  Kostas - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Ο Κώστας μας, από την Κομοτηνή, ένα νέο παιδί το οποίο πλέον έχει χάσει όλα του τα περιττά κιλά μετά από της Πτύχωση 3 στρωμάτων.

  Nansi - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Η Νάνσυ, μας κάνει περήφανους για την επιμονή, τη σταθερότητα και την προσήλωση της στο στόχο της!

  Μετά από την Πτύχωση 3 στρωμάτων και πολλή γυμναστική κατάφερε να χάσει όλο το πλεονάζον βάρος της και σήμερα να λάμπει!

  Nikoleta - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Η Νικολέτα μας από την Κρήτη επέλεξε την Πτύχωση 3 Στρωμάτων για να χάσει όλο το πλεονάζον βάρος της και σήμερα να λάμπει!!

  Nikos - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Ο Νίκος μας από τη Χίο, έκανε το 2019 την Πτύχωση 3 Στρωμάτων, για να έχει χάσει μέσα σε ένα μόλις χρόνο πάνω από 45 κιλά και να συνεχίζει με άνεση για να φτάσει στον στόχο του!!

  Reggina - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Η Ρεγγίνα μας, μια εξαιρετική ζαχαροπλάστρια τον Αύγουστο του 2020 έκανε την πτύχωση 3 στρωμάτων και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να χάσει πάνω από 25 κιλά.

  Έχει δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα καθώς εργάζεται σε ένα δύσκολο περιβάλλον γεμάτο πειρασμούς.

  Sofia - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Η Σοφία μας, η οποία όχι μόνο έχασε όλο το πλεονάζον βάρος της με την Πτύχωση 3 Στρωμάτων προ 3ετίας, αλλά εξακολουθεί και διατηρεί την σιλουέτα της ακόμα και σήμερα!

  Stelios - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  Ο Στέλιος μας, από τα Χανιά της Κρήτης, με εφόδιο την Πτύχωση 3 Στρωμάτων και με λαμπρή αυτοκυριαρχία κατάφερε να χάσει όλο το πλεονάζον βάρος του και να βελτιώσει την υγεία του!

  Ntaizi - Gastriki Ptixosi

  Γαστρική Πτύχωση

  'Επανέρχομαι στα αθλητικά μου χρόνια σιγά σιγά...'

  Με αυτή τη φράση η αγαπημένη μας Νταίζη εκφράζει το πως νιώθει σήμερα... Η ίδια, πρώην αθλήτρια στο volley με ύψος 1.80, έκανε την Πτύχωση 3 Στρωμάτων λίγο πριν το καλοκαίρι.
  Σήμερα, έχει ήδη χάσει 30 κιλά σε βάρος και ανάλογα 20 κιλά σε λίπος!
  Dots Bottom