X

  Κλειστε ραντεβου

  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΟ
  ΣΥΡΙΓΓΙΟ

  Τι είναι το Περιεδρικό Συρίγγιο

  Το περιεδρικό συρίγγιο είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας (ένας πόρος). Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο πόρος είναι μη φυσιολογικός, δημιουργείται από μία λοίμωξη των αδένων και μπορεί να δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του οργανισμού.

  Το Περιεδρικό (περιπρωκτικό) Συρίγγιο ξεκινάει από το έντερο κοντά στον πρωκτό και καταλήγει στο δέρμα του γλουτού ή του πρωκτού. Κάθε ένα από τα δύο ανοίγματα στις άκρες των συριγγίων μπορεί να κλείσει οποιαδήποτε στιγμή και αν κλείσουν και τα δύο ανοίγματα δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε Περιεδρικό Απόστημα

  Το Περιεδρικό Συρίγγιο μεταξύ του εντέρου και του δέρματος εκδηλώνεται συνήθως με εκροή πύου από το εξωτερικό του στόμιο και προκαλεί κνησμό του δακτυλίου ή και δερματικές αλλοιώσεις λόγω της πυώδους έκκρισης

  Η παθογένεια των συριγγίων είναι ίδια με αυτή των αποστημάτων. Δημιουργούνται δηλαδή από την απόφραξη των πόρων στην περιοχή, οδηγώντας αναπόφευκτα σε λοίμωξη. Το απόστημα αντιπροσωπεύει την οξεία φάση, ενώ το συρίγγιο είναι το χρόνιο επακόλουθο. Αν το απόστημα δεν καταφέρει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά (χειρουργικά) και παραμεληθεί, τότε μπορεί να αναπτύξει τον “τρόμο του πρωκτού”, το λεγόμενο Περιεδρικό Συρίγγιο.

  Από όλη τη γκάμα της χειρουργικής το Περιεδρικό Συρίγγιο είναι ο “εφιάλτης”. Μάλιστα -υπό συνθήκες- το Περιεδρικό Συρίγγιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ασθενή (σηψαιμία και τοξικό σοκ)!

  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

  Τα Συρίγγια μπορεί να είναι πολλά μαζί ή ακόμη και μεμονωμένα . Έχουν μικρές οπές “στόμια” στο δέρμα του πρωκτού από τα οποία ρέει κατά καιρούς πυώδες υγρό. Σε περίπτωση που τα συρίγγια αποφράσσονται δημιουργούν πόνο και αποστήματα.

  Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι:

  • Υποτροπιάζοντα επαναλαμβανόμενα Περιεδρικά Αποστήματα
  • Πόνο και οίδημα περιπρωκτικά
  • Αιμορραγία
  • Εκροή πύου από το εξωτερικό “στόμιο”
  • Πυρετό, ρίγος, αδυναμία
  • Δερματικές αλλοιώσεις της περιπρωκτικής περιοχής
  • Κνησμός δακτυλίου

  Το Περιεδρικό Συρίγγιο σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σηψαιμία και τοξικό σοκ.

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ______

  • Πέραν της κλινικής εξέτασης αλλά και τη λήψης του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς είναι αναγκαίο να γίνει και Μαγνητική Τομογραφία (MRI) περινέου. Με αυτή τη μέθοδο γίνεται χαρτογράφηση του συριγγίου και ανευρίσκεται το εσωτερικό του “στόμιο” που αποτελεί και την παθογόνο αιτία του. Επίσης ανευρίσκονται και οι πιθανές διακλαδώσεις, οι αποστηματικές κοιλότητες και η έκταση της συμμετοχής των περιπρωκτικών σφιγκτήρων. Στην κλινική εξέταση γίνεται και επισκόπηση του περινέου ώστε να εντοπίσει ο ιατρός τη θέση του έξω “στομίου” του συριγγίου ή τυχόν ουλές από προηγούμενη διάνοιξη αποστήματος. Επιπρόσθετα γίνεται η ψηλάφηση της περιοχής γύρω από τον πρωκτό, προκειμένου να εντοπιστεί κάποια ενεργή φλεγμονή, ενώ διεξάγεται και δακτυλική εξέταση του πρωκτού για την ανεύρεση της πορείας του συριγγώδους πόρου.

  • Επιπρόσθετα με το ενδοπρωκτικό υπερηχογράφημα γίνεται διάγνωση και των πιθανών επικίνδυνων τραυματισμών του έξω σφιγκτήρα από προηγούμενες επεμβάσεις (εκτομή συριγγίου) . Με την εξέταση αυτή επιπλέον ελέγχεται μετεγχειρητικά η πορεία του ασθενούς και ανευρίσκεται οποιαδήποτε υπολειμματική φλεγμονή. Επίσης πολύ εύκολα απεικονίζεται το απόστημα και το συρίγγιο σε ασθενείς με τη νόσο του Crohn στον πρωκτό.

  ______ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

  Με τις παλαιότερες παραδοσιακές τεχνικές, αν τα Συρίγγια γίνονταν πολλά και περνούσαν το σφιγκτήρα του ασθενούς τότε δεν μπορούσε να γίνει καμία χειρουργική παρέμβαση, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος τραυματισμού του σφιγκτήρα με αποτέλεσμα μόνιμη ακράτεια. Το γεγονός αυτό οδηγούσε σε μία κόλαση τη ζωή του ασθενούς. Ακριβώς αυτή την κόλαση ήρθε να εξαφανίσει η χρήση του Laser με τη μέθοδο ALFA!

  Στην ουσία με τη νέα αυτή μέθοδο, το Laser εξαφανίζει το Συρίγγιο μέσα σε 15 λεπτά! Η μέθοδος ALFA δεν κόβει το Συρίγγιο μέσα στον σφιγκτήρα αλλά το εξαχνώνει, εξαφανίζοντας το.

  Σε περίπτωση παλιών συριγγίων ή συριγγίων στα οποία έχει γίνει επέμβαση παλαιότερα ανεπιτυχώς υπάρχει πιθανότητα να χρειαστούν περισσότερες από μία (από μία έως 3) εξαχνώσεις με Laser ώστε να θεραπευθεί ο ασθενής.

  Η αποκατάσταση του συριγγίου με χρήση Laser, μέθοδος ALFA αποτελεί μια καινοτομία που προσφέρει στον ασθενή τη δυνατότητα της ασφαλούς θεραπείας χωρίς κάκωση του σφιγκτήρα ακόμα και σε σύνθετα συρίγγια. Η ενέργεια του laser προκαλεί μια ελεγχόμενη φωτοθερμική διαδικασία τη φωτοπηξία, η οποία έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση, εξαχνώνοντας τα τοιχώματα των κοιλοτήτων και των συριγγίων που δημιούργησε η φλεγμονή. Η επέμβαση είναι αναίμακτη, γρήγορη, ανώδυνη και με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.

  Παρέχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Σύντομης διάρκειας επέμβαση (15 λεπτά)

  • Με γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο

  • Με παραμονή στην κλινική για 1 βράδυ

  • Με ελάχιστη νοσηρότητα

  • Με άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα

  • Εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα του σφιγκτήρα

  • Με εφαρμογή σε όλα τα μήκη συριγγίων

  • Αποτελεσματική μέθοδος και για παλιά συρίγγια

  • Γρήγορης επούλωσης λόγω της ενέργειας του Laser

  • Ασφαλής και αποτελεσματική για ασθενείς με νόσο του Crohn αλλά και για πολλαπλά συρίγγια

  LASER KAI
  ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Dots Bottom