X

  Κλειστε ραντεβου

  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  ΓΑΣΤΡΟ - ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΠΟΤΟΞ

  Τι είναι και πως λειτουργεί

  Το Γαστρικό Μπότοξ είναι μια πρόσφατη πολλά υποσχόμενη τεχνική, που εφαρμόζεται την τελευταία δεκαετία διεθνώς για την διαχείριση των περιττών κιλών. Είναι μια μη επεμβατική τεχνική, χωρίς πόνο, χωρίς επιπλοκές, οικονομική, χωρίς παραμονή στην κλινική – στην πλειοψηφία των περιστατικών – και με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα (την επόμενη κιόλας ημέρα).

  Το Μπότοξ (βουτουλινική τοξίνη τύπου Α) έχει εδραιωθεί στον κλάδο της ιατρικής από το 1970 και χρησιμοποιείται από πολλές ειδικότητες, όπως οφθαλμίατρους, γαστρεντερολόγους, ουρολόγους, ορθοπεδικούς, δερματολόγους, ακόμα και γυναικολόγους. Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε από οφθαλμίατρους σε ασθενείς για την καταπολέμηση του στραβισμού.

  Η ίδια ουσία βρίσκεται και στο Γαστρικό Μπότοξ. Η βουτουλινική τοξίνη τύπου Α είναι μια πρωτεΐνη η όποια παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum. Το 1992 έλαβε έγκριση από το FDA ( Αμερικανικός Οργανισμός Τροφών και Φαρμάκων) και για αισθητικές εφαρμογές στη Δερματολογία και την Πλαστική Χειρουργική και θεωρείται σήμερα παγκοσμίως, πως είναι η δημοφιλέστερη αισθητική τεχνική.

  Το Μπότοξ μπορεί και μειώνει τις υπερβολικές συσπάσεις των μυών. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού του χρησιμοποιείται στη θεραπεία και πολλών ασθενειών του πεπτικού συστήματος. Η χορήγησή του είναι σε ενέσιμη μορφή.

  Το Γαστρο-Εντερικό Μπότοξ είναι μια τροποποίηση της τεχνικής του Γαστρικού Μπότοξ . Κατά το Γαστρικό Μπότοξ , γίνεται έγχυση σε νεύρα και μύες του στομάχου. Με το Γαστρο-Εντερικό Μπότοξ, εκτός από το στομάχι γίνεται έγχυση και στον Πυλωρό. Οπότε υπάρχει διπλός μηχανισμός δράσης του μπότοξ.

  Υπέρβαρα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος από 25 έως και 30 (25≤ΔΜΣ≤30) και συνοδά νοσήματα (ΣΔ τύπου 1 & 2, υπέρταση, άπνοια)

  Άτομα τα οποία επιθυμούν να χάσουν 7-10 κιλά λίπους (Γαστρικό Μπότοξ ) ή έως 15 κιλά λίπους (Γαστρο-Εντερικό Μπότοξ )

  Φαίνεται ότι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβληθεί ήδη σε βαριατρική επέμβαση (Sleeve, γαστρική πτύχωση, γαστρικό δακτύλιο, ή γαστρικό by-pass) και μετά από χρόνια έχουν πάρει μερικά κιλά τα οποία θέλουν να χάσουν ή ακόμη θέλουν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους

  Σε εργαζομένους οι οποίοι θέλουν να χάσουν λίγα κιλά για επαγγελματικούς λόγους

  Γυναίκες που έχουν πάρει μερικά κιλά μετά από εγκυμοσύνη και θέλουν να τα χάσουν ή και γυναίκες σε κλιμακτήριο

  Παχύσαρκους ασθενείς ΔΜΣ≥40 οι οποίοι προετοιμάζονται για βαριατρική επέμβαση

  ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  Γίνεται ενδοσκοπικά όπως μία Γαστροσκόπηση. Δεν είναι χειρουργική επέμβαση.

  Γίνεται πάντα στο χώρο του χειρουργείου με παρουσία έμπειρου γενικού χειρουργού, αναισθησιολόγου και γαστρεντερολόγου-ενδοσκόπου

  Γίνεται πάντα υπό γενική αναισθησία για μεγαλύτερη ασφάλεια και μέγιστο αποτέλεσμα

  Γίνεται σε συγκεκριμένα γαστρικά νεύρα και μύες του στομάχου και στον πυλωρό

  Η ποσότητα του μπότοξ διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο

  Γίνεται έγχυση μόνο υψηλής ποιότητας Μπότοξ

  Μετά την έγχυση του Γαστρο-Εντερικού Μπότοξ αρχίζουν να φαίνονται άμεσα οι επιδράσεις του.

  • Το Μπότοξ δρα ως αναστολέας της ακετυλοχολίνης (νευροδιαβιβαστής), η οποία εκκρίνεται από τις νευρικές απολήξεις των κινητικών νευρώνων, καθυστερώντας έτσι την γαστρική εκκένωση κατά 4 επιπλέον ώρες (παρατείνει το αίσθημα πληρότητας).

  • Μετά από το Μπότοξ παρατηρείται μια αισθητή μείωση της πείνας του ατόμου. Αυτό συμβαίνει γιατί το Μπότοξ αναστέλλει την έκκριση της Γκρελίνης, της ορμόνης που εκκρίνεται στο θόλο του στομάχου και επηρεάζει την πείνα. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί μετά από γαστρικό Μπότοξ μείωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνεται από τα άτομα.

  * Η διάρκεια της επίδρασης του Γαστρο-Εντερικού Μπότοξ είναι από 4 έως 6 μήνες. Μετά το πέρασμα της επίδρασης του μπορεί να επαναληφθεί.

  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  Το Μπότοξ φαίνεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των παραπανίσιων κιλών και την πρόληψη της παχυσαρκίας. Η αποτελεσματικότητα του στη μείωση της πείνας έχει αποδειχθεί κλινικά. Επιπλέον μπορεί να δώσει μία ώθηση σε ασθενείς οι οποίοι έχουν ήδη υποβληθεί σε βαριατρικές επεμβάσεις και έχουν υποτροπιάσει ή έχει σταματήσει η πρόοδός τους. Τα αποτελέσματά του εμφανίζονται άμεσα και η διάρκεια της δράσης του είναι περίπου στους 4 με 6 μήνες. Η εμπειρία του γιατρού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της μεθόδου (γνώση γαστρεντερολογικού συστήματος).

  Πολύ σημαντικό είναι ότι, όπως και στις επεμβάσεις παχυσαρκίας, συνιστάται αλλαγή του τρόπου ζωής του ασθενούς, ώστε τα αποτελέσματα να είναι μόνιμα!

  * Μετά το Μπότοξ ο ασθενής έχει ένα «παράθυρο» έως 6 μηνών να βγει από το μεταβολικό σύνδρομο. Διαφορετικά πολύ μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων θα υποτροπιάσει.

  Ο χειρουργός Βασίλειος Γκιούρδας και η ομάδα του έχουν πολύχρονη εμπειρία στο γαστρεντερολογικό σύστημα. Η άρτια γνώση του γαστρεντερολογικού συστήματος και των μηχανισμών που το διέπουν είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα του Γαστρο-Εντερικού Μπότοξ.

  Προσφέρουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, ειδικά σχεδιασμένο για άτομα τα οποία έχουν κάνει Μπότοξ.

  Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι κατασκευασμένο στην Αμερική, σε εξειδικευμένα εργαστήρια, τα οποία τηρούν τα υψηλότερα ποιοτικά standards παγκοσμίως. Ουκ ολίγες είναι οι περιπτώσεις που χορηγήθηκε κακής ποιότητας Μπότοξ και άνθρωποι είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται.

  ΤΙ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

  Η έγχυση του Γαστρο-Εντερικού Μπότοξ γίνεται από τον Χειρουργό Βασίλειο Γκιούρδα, παρουσία Αναισθησιολόγου και Γαστρεντερολόγου-Ενδοσκόπου.

  Μετά από την έγχυση του Γαστρο-Εντερικού Μπότοξ το άτομο παρακολουθείται συστηματικά για τους επόμενους 4 έως 6 μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για να ελέγχεται η πορεία απώλειας του βάρους και να γίνονται διορθωτικές ενέργειες εφόσον κριθεί αναγκαίο.

  Xara- Gastriko Botox

  ΓΑΣΤΡΙΚΟ BOTOX

  Η Χαρά μας από την Πάτρα, μία «stay at home mom», η οποία μόλις 3 μήνες μετά από το Γαστρο-εντερικό Botox «έχει βρει ξανά τον εαυτό της» όπως δήλωσε η ίδια, με μείον 15 κιλά σε συνολικό βάρος και 10 κιλά σε σωματικό λίπος (αρχικό: 80,4kg και 32,7% λίπος).

  Xara - Gastriko Botox

  ΓΑΣΤΡΙΚΟ BOTOX

  Η Ανδριάνα μας αφού έκανε την Γαστρική Πτύχωση 3 στρωμάτων τον Φεβρουάριο 2019, επέλεξε το Γαστρο-εντερικό Μπότοξ τον Οκτώβριο 2020, για να δώσει ένα τελικό boost στην απώλεια βάρους και στην κατάκτηση του τελικού στόχου της.


  Μέχρι και σήμερα βρίσκεται σταθερά στα 77 κιλά (αρχικό βάρος 110 kg) και το σωματικό της λίπος μόνο 33% (αρχικό ποσοστό λίπους 47,1%).

  Fei - Gastriko Botox

  ΓΑΣΤΡΙΚΟ BOTOX

  Η Φαίη μας αποδεικνύει ότι το γαστρικό Botox είναι μια lifestyle παρέμβαση, όταν η ίδια υπήρξε πρωταθλήτρια ρυθμικής στα πρώτα νεανικά της χρόνια και σήμερα είναι πλέον μια πολλά υποσχόμενη νέα γιατρός- καρδιολόγος.


  Στο απαιτητικό πρόγραμμα της ζωής της, το γαστρικό Botox τη βοήθησε να χάσει τα περίπου 15 κιλά που ήθελε και Σήμερα να «λάμπει»!

  Dots Bottom