X

  Κλειστε ραντεβου

  Αποτελεσματική αντιμετώπιση της Κύστης Κόκκυγα με την επαναστατική μέθοδο: EPSiT

  Η Μέθοδος EPSiT (Endoscopic Pilonidal Sinus Treatment) και στα Ελληνικά (Ενδοσκοπική Αντιμετώπιση Κύστης Κόκκυγα) αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης της Κύστης Κόκκυγα, καθώς και των πιθανών υποτροπών της με εφαρμογή τουλάχιστον 10 χρόνων στο εξωτερικό.

  H μέθοδος EPSiT που εφαρμόζει και στην Ελλάδα η ομάδα της “Γκιούρδας Χειρουργική” ανήκει στη κατηγορία της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Απαραίτητο εργαλείο σε αυτή είναι μία μικροκάμερα με την οποία ο χειρουργός χαρτογραφεί τη περιοχή της Κύστης και των Συριγγίων (Διαγνωστική Φάση) και ακολουθεί η καταστροφή τους με τη χρήση Laser Elite (Εγχειρητική Φάση).

  Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου

  • Εντελώς ανώδυνη Επέμβαση.
  • Μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο υποτροπής.
  • Εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Καλύτερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνικές.
  • Δεν υπάρχει ανάγκη επώδυνων επιδέσμων και η επούλωση ολοκληρώνετε σε 2-3 βδομάδες.
  • Δεν υπάρχει ανάγκη παραμονής στο νοσοκομείο. Ο ασθενής ώρες μετά γυρίζει στη καθημερινότητά του.
  • Χαρτογράφηση περιοχής Κύστης Κόκκυγα και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση.

  Η Κύστη Κόκκυγα ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο αλλά και στη χώρα μας τα ποσοστά είναι υψηλά. Η Κύστη Κόκκυγα ή αλλιώς Τριχοφωλεϊκό Συρίγγιο είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις της ιεροκοκκυγικής περιοχής του υποδορίου ιστού. Η δημιουργία της οφείλεται στην διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα ή ακόμα, μπορεί να οφείλεται σε υπολειμματική κύστη από την εμβρυική ζωή (κυρίως στις γυναίκες). Η κυριότερη κατηγορία όμως στην οποία συναντάμε αυτό το νόσημα είναι οι νεαροί άνδρες με αυξημένη τριχοφυΐα. Πέρα από το φύλο και την τριχοφυΐα, άλλοι πιθανοί λόγοι που μπορεί να επιβαρύνουν τη δημιουργία της Κύστης Κόκκυγα είναι η παχυσαρκία, η ακινησία και γενικά περιπτώσεις που αυξάνουν τη πίεση στη περιοχή του πρωκτού και την υγιεινή.

  Τα συμπτώματα της Κύστης Κόκκυγα είναι η ενόχληση στη μέση και η εμφάνιση μίας διόγκωσης στην ουρά της σπονδυλικής στήλης. Η δημιουργία μίας μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας – αποστήματος από το οποίο μπορεί να υπάρξει και εκροή υγρού ή πύου. Το απόστημα όταν υποστεί φλεγμονή γίνεται ερυθρό, σκληραίνει και διογκώνεται, ενώ ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει και πυρετό  και ναυτία εξαιτίας της φλεγμονής αυτής.

  Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν κόλαση τη ζωή του ασθενή, ενώ παλαιότερες τεχνικές για την αντιμετώπιση της Κύστης Κόκκυγα απαιτούσαν παραμονή στο νοσοκομείο, γάζες, έντονο πόνο κατά τη μετεγχειρητική διαδικασία, αρκετές εβδομάδες για την επούλωση της χειρουργημένης περιοχής,  ενώ ήταν και επίφοβες καθώς μπορούσαν να υποτροπιάσουν.

  Στις μέρες μας όμως με την επαναστατική μέθοδο EPSiT η αντιμετώπιση της Κύστης Κόκκυγα μπορεί να γίνει αποτελεσματικά, οριστικά, ανώδυνα και αναίμακτα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του  Association of Coloproctology of Great Britain and Ireland σε 250 ασθενής με χρόνια προβλήματα Κύστης Κόκκυγα,η πλήρης επούλωση των πληγών ανήλθε σε ποσοστό 95% , μόλις ένα ποσοστό 5% εμφάνισε υποτροπή και η ποιότητα ζωής των ασθενών αυξήθηκε σημαντικά σε περίοδο 15 ημερών σε σχέση με την προεγχειρητική φάση.

  Σχετικα αρθρα

  Case 10

  Γαστρικός δακτύλιος: αιτία της επίκτητης διαφραγματοκήλης Νέος άνδρας ασθενής προσήλθε στο ιατρείο μας με συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.  Η παλινδρόμηση του δημιουργούσε καούρες,.

  Έλκος Cameron: Μια ασυνήθιστη αιτία αιμορραγίας του ανώτερου.

  Ημέρα Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης Η γαστρεντερική αιμορραγία είναι η πιο κοινή διάγνωση μεταξύ των εισαγωγών σε νοσοκομεία, όσον αφορά στο γαστρεντερικό. Από όλες.

  Συννοσηρότητες της παχυσαρκίας και γαστρικός Δακτύλιος

  Η παχυσαρκία (άτομα με ΔΜΣ μεγαλύτερο από 35) συνοδεύεται από πληθώρα συννοσηροτήτων, αυξημένη θνησιμότητα, κακή ποιότητα ζωής αλλά και ψυχοκοινωνικές διαταραχές.  (more…)

  Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (ΜΑΛΝΗ) και.

  Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (non alcoholic fatty liver disease NAFLD) Η συσσώρευση λίπους στα κύτταρα του ήπατος ονομαζόταν παλιότερα λιπώδης.