X

  Κλειστε ραντεβου

  44ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη

  Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2017 το 44ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδους Διαβήτη στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Divani Caravel».

  Με τη συμμετοχή τους τίμησαν το συνέδριο η Κυπριακή Ενδοκρινολογική Εταιρεία, γιατροί από διάφορες Βαλκανικές χώρες, διακεκριμένοι ξένοι ομιλητές από την Ευρώπη και όλο το κόσμο. Το Συνέδριο παρακολούθησε και ο Χειρούργος Πεπτικού και Ενδοκρινών Αδένων Βασίλειος Γκιούρδας.

  Το Συνέδριο αυτό αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει ο σύγχρονος Ενδοκρινολόγος στην καταπολέμηση σοβαρών παθήσεων, οι οποίες στις μέρες μας πλήττουν -δυστυχώς- ποικιλοτρόπως ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε ολόκληρο το κόσμο όπως, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι παθήσεις του θυρεοειδούς και τα μεταβολικά νοσήματα.

  Πιο συγκεκριμένα, κάποια από τα πιο σημαντικά θέμα που συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο ήταν:

  • Η αξία των φαρμακοοικονομικών δεδομένων στη λήψη κλινικών αποφάσεων για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στην Ελλάδα και νεότερα δεδομένα για την Σιταγλιπτίνη.

  • Η Εποχιακή διακύμανση της ινσουλίνης και της ινσουλινικής ευαισθησίας των ιστών.

  • Οι επιδράσεις του προχωρημένου επιπέδου ανταλλαγής υδατανθράκων στο οξειδωτικό στρες και ο μεταβολικός έλεγχος σε παιδιά και εφήβους με ΣΔ1 υπό εντατικοποιημένο σχήμα ινσουλινοθεραπείας

  • Η Συσχέτιση της CRP και του οιποπτωτικού δείκτη APO-1/FAS με το μεταβολισμό και την ενδοθηλιακή λειτουργία υγιών παιδιών.

  • Η διαφορά στη θυρεοειδική λειτουργία μεταξύ φυσιολογικών εγκύων και γυναικών με σακχαρώδη διαβήτη κύησης.

  • Η Ενδοκρινολογία και οι άλλες ειδικότητες σε κοινή πορεία:

   1) Ασυνήθεις μορφές καθημερινών ενδοκρινικών νοσημάτων.

   2) Πάρκινσον και Ενδοκρινολογία.

   3) Ενδοκρινολογικά νοσήματα που μιμούνται ψυχιατρικές διαταραχές.

  • Η αποτελεσματικότητα της ομαδικής εκπαίδευσης των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 στον Γλυκαιμικό έλεγχο και στη συχνότητα υπογλυκαιμικών επεισοδίων.

  • Η Πανελλήνια μελέτη παρέμβασης με μεσογειακού τύπου διατροφή σε παχύσαρκους ενήλικες: Τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα “Συμμαχία για την υγεία: Διατροφή” .

  Τέλος και στο φετινό Συνέδριο όπως και πέρυσι διοργανώθηκε το Ενδοκρινολογικό Χωριό από τις 26 έως τις 27 Απριλίου. Το Ενδοκρινολογικό Χωριό στεγάστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του μετρό “Σύνταγμα” με σκοπό τη διευκόλυνση της προσέλευσης του κοινού, την ενημέρωση του και δωρεάν εξετάσεις σχετικά με παθήσεις που αφορούν το γνωστικό αντικείμενο της Ενδοκρινολογίας όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η οστεοπόρωση και οι παθήσεις του θυρεοειδούς.

  Το 44ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδους Διαβήτη διοργανώθηκε από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.

  Υπό την αιγίδα του European Society of Endocrinology.

  Σχετικα αρθρα

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σχέση.

  Ο καρκίνος του πρωκτού είναι μια σπάνια κακοήθεια που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης στις.

  Παροξυσμική νυχτερινή δύσπνοια και Διαφραγματοκήλη

  Μια σπάνια αλλά σημαντική συσχέτιση. Η δύσπνοια, η δυσκολία δηλαδή που αντιμετωπίζει κάποιος στην αναπνοή, είναι ένα σοβαρό σύμπτωμα, καθώς μπορεί να.

  Βαριατρικές επεμβάσεις σε ασθενείς που αρνούνται τη μετάγγιση.

  Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία,  οι περισσότερες περιπτώσεις αιμορραγίας μετά από βαριατρικές επεμβάσεις εντοπίζονται στο πρώτο 24ώρο μετεγχειρητικά. Από αυτές τις περιπτώσεις.

  Αποτελεσματική αντιμετώπιση της Κύστης Κόκκυγα με την επαναστατική.

  Η Μέθοδος EPSiT (Endoscopic Pilonidal Sinus Treatment) και στα Ελληνικά (Ενδοσκοπική Αντιμετώπιση Κύστης Κόκκυγα) αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης.