X

  Κλειστε ραντεβου

  ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΠΟΤΟΞ

  Τι είναι και πως λειτουργεί το γαστρικό μπότοξ

  Το Γαστρικό Μπότοξ είναι μια πρόσφατη πολλά υποσχόμενη τεχνική, που εφαρμόζεται την τελευταία δεκαετία διεθνώς για την διαχείριση των περιττών κιλών. Είναι μια μη επεμβατική τεχνική, χωρίς πόνο, χωρίς επιπλοκές, οικονομική, χωρίς παραμονή στην κλινική – στην πλειοψηφία των περιστατικών – και με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα (την επόμενη κιόλας ημέρα).

  Το Μπότοξ (βουτουλινική τοξίνη τύπου Α) έχει εδραιωθεί στον κλάδο της ιατρικής από το 1970 και χρησιμοποιείται από πολλές ειδικότητες, όπως οφθαλμίατρους, γαστρεντερολόγους, ουρολόγους, ορθοπεδικούς, δερματολόγους, ακόμα και γυναικολόγους. Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε από οφθαλμίατρους σε ασθενείς για την καταπολέμηση του στραβισμού.

  Το Γαστρο-Εντερικό Μπότοξ είναι μια τροποποίηση της τεχνικής του Γαστρικού Μπότοξ . Κατά το Γαστρικό Μπότοξ , γίνεται έγχυση σε νεύρα και μύες του στομάχου. Με το Γαστρο-Εντερικό Μπότοξ, εκτός από το στομάχι γίνεται έγχυση και στον Πυλωρό. Οπότε υπάρχει διπλός μηχανισμός δράσης του μπότοξ.

  Υπέρβαρα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος από 25 έως και 30 (25≤ΔΜΣ≤30) και συνοδά νοσήματα (ΣΔ τύπου 1 & 2, υπέρταση, άπνοια)

  Άτομα τα οποία επιθυμούν να χάσουν 7-10 κιλά λίπους (Γαστρικό Μπότοξ ) ή έως 15 κιλά λίπους (Γαστρο-Εντερικό Μπότοξ )

  Φαίνεται ότι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβληθεί ήδη σε βαριατρική επέμβαση (Sleeve, γαστρική πτύχωση, γαστρικό δακτύλιο, ή γαστρικό by-pass) και μετά από χρόνια έχουν πάρει μερικά κιλά τα οποία θέλουν να χάσουν ή ακόμη θέλουν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους

  Σε εργαζομένους οι οποίοι θέλουν να χάσουν λίγα κιλά για επαγγελματικούς λόγους

  Γυναίκες που έχουν πάρει μερικά κιλά μετά από εγκυμοσύνη και θέλουν να τα χάσουν ή και γυναίκες σε κλιμακτήριο

  Παχύσαρκους ασθενείς ΔΜΣ≥40 οι οποίοι προετοιμάζονται για βαριατρική επέμβαση

  ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  Γίνεται ενδοσκοπικά όπως μία Γαστροσκόπηση. Δεν είναι χειρουργική επέμβαση.

  Γίνεται πάντα στο χώρο του χειρουργείου με παρουσία έμπειρου γενικού χειρουργού, αναισθησιολόγου και γαστρεντερολόγου-ενδοσκόπου

  Γίνεται πάντα υπό γενική αναισθησία για μεγαλύτερη ασφάλεια και μέγιστο αποτέλεσμα

  Γίνεται σε συγκεκριμένα γαστρικά νεύρα και μύες του στομάχου και στον πυλωρό

  Η ποσότητα του μπότοξ διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο

  Γίνεται έγχυση μόνο υψηλής ποιότητας Μπότοξ

  Μετά την έγχυση του Γαστρο-Εντερικού Μπότοξ αρχίζουν να φαίνονται άμεσα οι επιδράσεις του.

  • Το Μπότοξ δρα ως αναστολέας της ακετυλοχολίνης (νευροδιαβιβαστής), η οποία εκκρίνεται από τις νευρικές απολήξεις των κινητικών νευρώνων, καθυστερώντας έτσι την γαστρική εκκένωση κατά 4 επιπλέον ώρες (παρατείνει το αίσθημα πληρότητας).

  • Μετά από το Μπότοξ παρατηρείται μια αισθητή μείωση της πείνας του ατόμου. Αυτό συμβαίνει γιατί το Μπότοξ αναστέλλει την έκκριση της Γκρελίνης, της ορμόνης που εκκρίνεται στο θόλο του στομάχου και επηρεάζει την πείνα. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί μετά από γαστρικό Μπότοξ μείωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνεται από τα άτομα.

  * Η διάρκεια της επίδρασης του Γαστρο-Εντερικού Μπότοξ είναι από 4 έως 6 μήνες. Μετά το πέρασμα της επίδρασης του μπορεί να επαναληφθεί.

  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

  Ο χειρουργός Βασίλειος Γκιούρδας και η ομάδα του έχουν πολύχρονη εμπειρία στο γαστρεντερολογικό σύστημα. Η άρτια γνώση του γαστρεντερολογικού συστήματος και των μηχανισμών που το διέπουν είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα του Γαστρο-Εντερικού Μπότοξ.

  Ο Δρ. Βασίλειος Γκιούρδας και η ομάδα του βρίσκονται δίπλα σε κάθε ενδιαφερόμενο/η που επιθυμεί εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά να απαλλαχθεί από περιττό βάρος. Το ιατρείο του Δρ. Βασίλειου Γκιούρδα στο Ηράκλειο Κρήτης διαθέτει όλες τα σύγχρονα μηχανήματα και τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να παρέχει άρτια τη σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδο του γαστρο-εντερικού μπότοξ.

  Ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις και στις ανάγκες για μια καλύτερη ζωή, ο Δρ. Βασίλειος Γκιούρδας και η ομάδα του βρίσκονται πλέον και στο Ηράκλειο Κρήτης με στόχο την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών.

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Επικοινωνήστε
  με έναν ειδικό σύμβουλο

   Dots Bottom