X

    Κλειστε ραντεβου
    210 801 1555
    Βρειτε μας

    Παλινδρόμηση

    Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Όταν τρώμε, η τροφή ταξιδεύει από το στόμα στο στομάχι μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος ονομάζεται οισοφάγος. Στο χαμηλότερο τμήμα του οισοφάγου υπάρχει ένας μικρός μυώδης δακτύλιος, ο οποίος ονομάζεται κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας και ενεργεί ως μία μονόδρομη βαλβίδα που επιτρέπει στην τροφή να περνά μέσα στο στομάχι. Φυσιολογικά, ο σφιγκτήρας κλείνει αμέσως μετά την κατάποση, για να αποτρέψει την παλινδρόμηση των υγρών του στομαχιού, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέων.

    Η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση εμφανίζεται όταν ο σφιγκτήρας δεν λειτουργεί σωστά και επιτρέπει στα οξέα να κυλήσουν προς τα πίσω και να νιώσει ο ασθενής καύσο στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου, προκαλώντας “καούρες” και -σε βάθος χρόνου – σοβαρές βλάβες.

    Αίτια της Παλινδρόμησης:

    1. Χαλαρό Στόμιο
    2. Διαφραγματοκήλη
    3.Συνήθειες ζωής

    Πώς γίνεται η διάγνωση:

    • Γαστροσκόπηση
    • CT Θώρακος (αξονική τομογραφία θώρακος)
    • Μανομετρία
    • Phμετρία

    Αντιμετώπιση

    Αλλαγές στον τρόπο Ζωής

    Φαρμακευτική Αγωγή

    Χειρουργική επέμβαση: Σε ασθενείς που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, η χειρουργική αντιμετώπιση της παλινδρόμησης, μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική και οριστική θεραπεία. Διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες (Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons), αναφέρουν ότι οι αντιπαλινδρομικές επεμβάσεις θεραπεύουν επιτυχώς το 85-93% των ασθενών με παλινδρόμηση.

    #ΡΩΤΗΣΤΕΤΟΓΙΑΤΡΟ

    Βιοκλινική Μητροπόλεως 86, 54622, Θεσσαλονίκη
    2310 372 600