X

    Κλειστε ραντεβου

    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

    Αιμορροΐδες

    Τι είναι οι αιμορροΐδες

    Όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροϊδικό δίκτυο, το οποίο προστατεύει τον πρωκτό και την ομαλή λειτουργία του. Ουσιαστικά οι αιμορροΐδες βοηθούν στο να κλείνει καλά ο πρωκτός καθώς επίσης προστατεύουν τον βλεννογόνο του εντέρου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φλεβών στην περιοχή του πρωκτού, οι οποίες κατά τη διάρκεια της αφόδευσης διογκώνονται.

    Όταν σε κάποιες περιπτώσεις διογκωθούν περισσότερο από το φυσιολογικό και προβάλλουν από τον πρωκτικό δακτύλιο προκαλούν «αιμορροϊδοπάθεια» που συνοδεύεται από τοπικό ερεθισμό, πόνο, φαγούρα και αιμορραγία.

    Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να παρουσιάσει ο καθένας, κυρίως όμως οι έγκυες γυναίκες και άτομα που σηκώνουν συχνά βάρη ή κάνουν καθιστική ζωή. Φαίνεται ότι η αιμορροϊδοπάθεια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παθήσεων που χαρακτηρίζονται ως ‘’παθήσεις της εποχής μας και του δυτικού τρόπου ζωής’’.

    Η πάθηση αυτή θα ενοχλήσει περίπου το 60% του πληθυσμού κάποια στιγμή της ζωής τους και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά ζωής τους.

    Η αιμορροϊδοπάθεια είναι γνωστή εδώ και αιώνες.

    • Οι πρώτες καταγραφές της νόσου ανευρίσκονται στη Παλαιά Διαθήκη, σε Βουδιστικές γραφές, ενώ κάποιες προτεινόμενες θεραπείες έχουν βρεθεί στον Αιγυπτιακό ιατρικό πάπυρο Ebers που χρονολογείται από το 1550 π.χ. 

    Ο Ιπποκράτης 1000 χρόνια αργότερα, πραγματεύτηκε τη φύση των αιμορροΐδων συστήνοντας ως πιθανές θεραπευτικές επιλογές την εκτομή και την καυτηρίαση. Μάλιστα ήταν ο πρώτος ο οποίος εισήγαγε τον σχετικό όρο, ο οποίος ετυμολογικά προέρχεται από το αίμα + ῥοῦς (ροή), ώστε να περιγράψει την ροή του αίματος

    Επιδημιολογία Αιμορροϊδοπάθειας

    Τα επιδημιολογικά δεδομένα (δείκτες επιπολασμού και επίπτωσης) για το γενικό πληθυσμό δεν αφθονούν, καθώς πολλοί άνθρωποι:

    • είτε είναι ασυμπτωματικοί

    • είτε αποφεύγουν την άμεση αναφορά σε συμπτώματα από την περιοχή αυτή, λόγω αισθήματος ντροπής.

    Επιπλέον το επιδημιολογικό έργο δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι στην ιατρική κοινότητα δεν υπάρχει ένας σαφής ορισμός για την αιμορροϊδοπάθεια, καθώς ακόμα και στις μέρες μας ,ο όρος αιμορροΐδες χρησιμοποιείται πιο συχνά για να περιγράψει μια παθολογική, παρά μια φυσιολογική οντότητα της ανθρώπινης ανατομίας. Οι αιμορροΐδες συχνά συχγέονται με την αιμορροϊδοπάθεια.

    Παρά το γεγονός ότι μετά την δεκαετία του 2000 οι δημοσιευμένες επιδημιολογικές έρευνες για τις αιμορροΐδες παρουσιάζουν μια εμφανή πτώση, τα δεδομένα που υπάρχουν στη διάθεσή μας αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:

    • Ο επιπολασμός της αιμορροϊδοπάθειας στο γενικό πληθυσμό έχει υπολογιστεί περίπου στο 4,4% και έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνιση στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών

    • Έχει την ίδια συχνότητα εμφάνισης σε άνδρες και γυναίκες (με τις γυναίκες να τείνουν να είναι περισσότερο συμπτωματικές σε σχέση με τους άνδρες)

    • Η αιμορροϊδοπάθεια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παθήσεων που χαρακτηρίζονται ως “παθήσεις της εποχής μας και του δυτικού τρόπου ζωής’’.Η πάθηση αυτή θα ενοχλήσει περίπου το 60% του πληθυσμού κάποια στιγμή της ζωής τους

    • Αν και η αιμορροϊδοπάθεια συγκαταλέγεται στις κατεξοχήν καλοήθεις νόσους, έχει συνδεθεί με ιδιαίτερη καταπόνηση και επιβάρυνση της ποιότητας ζωής

    Δεν έχει βρεθεί κάποια συσχέτιση με κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες.

    • Στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι άνω του 50% του πληθυσμού άνω των 50 ετών, έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με αιμορροΐδες.

    • Η αιμορροϊδική νόσος καταλαμβάνει την τέταρτη πιο συχνή διάγνωση του πεπτικού συστήματος σε εξωτερικά ιατρεία στις ΗΠΑ.

    Αίτια και συμπτώματα

    Εν κατακλείδι, ο δυτικός τρόπος ζωής, δηλαδή η διατροφή που είναι πλούσια σε κρέας και ζάχαρη, το άγχος και η καθιστική ζωή τα οποία μοιραία οδηγούν στη δυσκοιλιότητα/δυσχεσία, ευθύνονται για το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που πάσχουν από αιμορροϊδοπάθεια.

    Εφόσον ο ασθενής εμφανίζει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, θα πρέπει άμεσα να αναζητήσει ιατρικές συμβουλές από ιατρό – χειρουργό για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, ώστε να γίνει σωστή διάγνωση και να αποκλεισθούν ασθένειες όπως (κολίτιδα, πολύποδες, εκκολπώματα, καρκίνος του παχέος εντέρου, κ.α.) που έχουν τα ίδια συμπτώματα.

    Πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου
    Αιμορραγία που σχετίζεται με την κένωση.
    – Στην περίπτωση αιμορροϊδοπάθειας το αίμα είθισται να είναι έντονα κόκκινο και να γίνεται αντιληπτό στο χαρτί υγείας.
    Στα κόπρανα δεν συνηθίζεται να ανευρίσκεται αίμα.
    – Όταν στα κόπρανα υπάρχει αίμα τότε αυτό συνήθως παραπέμπει σε άλλες διαγνώσεις, όπως ελκώδη πρωκτίτιδα ή νεοπλασματική νόσο του ορθού.
    • Έκκριση βλέννης ή υδαρού υγρού
    Τοπικός ερεθισμός
    Κνησμός στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου
    • Ασυμπτωματική ή επώδυνη διόγκωση των εσωτερικών αιμορροΐδων
    • Αίσθημα ατελούς αφόδευσης
    Θρόμβωση των αιμορροΐδων

    Η αιτιολογία της αιμορροΐδοπάθειας είναι πολυπαραγοντική και όχι σαφώς καθορισμένη. Παράγοντες που έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση της αιμορροΐδοπάθειας είναι:
    Η δυσχεσία* (και όχι η δυσκοιλιότητα), λόγω αναστολής της κένωσης: Πολλαπλές προσπάθειες αφόδευσης ή παρατεταμένο σφίξιμο ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση της ενδο πρωκτικής πιέσεις με αποτέλεσμα την διόγκωση των αιμορροΐδων και πρόκληση πρόπτωσης.
    Η εγκυμοσύνη
    Η παχυσαρκία: έχει βρεθεί ότι μεγαλύτερος Δείκτης Μάζας Σώματος σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης αιμορροϊδοπάθειας.
    Η στένωση πρωκτού, ειδικά σε ηλικιωμένους
    Η πρόπτωση ορθού, κυρίως σε πολύτοκες γυναίκες
    Η παρατεταμένη παραμονή στην τουαλέτα: έχει παρατηρηθεί ότι πολλά άτομα που αναπτύσσουν αιμορροΐδοπάθεια, έχουν την συνήθεια να παραμένουν στην τουαλέτα για διάστημα μεγαλύτερο των 10 – 15 λεπτών, περιηγούμενοι στο διαδίκτυο η διαβάζοντας εφημερίδα.

    *Η δυσχεσία είναι η δυσκολία στην κένωση ή στο άδειασμα του ορθού ακόμα και με συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα.

    Η ιατρική βιβλιογραφία βρίθει ταξινομητικών κριτηρίων για τις αιμορροΐδες, ωστόσο πολλά από αυτά είναι δύσχρηστα στην κλινική πρακτική.

    Η απόπειρα ταξινόμησης των αιμορροΐδων έχει ως κεντρικό άξονα, τη σοβαρότητα της πρόπτωσης και την ικανότητα ή όχι να επανέλθουνστον πρωκτικό σωλήνα. Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη ταξινόμηση από την ιατρική κοινότητα είναι αυτή του Golinger, σύμφωνα με την οποία οι αιμορροΐδες κατηγοριοποιούνται ως εξής.

    ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

    Δεν προβάλλουν από τον πρωκτό αλλά μπορεί να
    αιμορραγήσουν.

    Προβάλλουν μόνο κατά την κένωση και μετά το τέλος της, επανέρχονται

    Προπίπτουν κατά τη διάρκεια της κενώσης και επανέρχονται μόνο με τη βοήθεια του ασθενή

    Παραμένουν μόνιμα έξω από τον πρωκτό

    ΠΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ

    Πρόκειται για μικρά εξογκώματα στην περιοχή του πρωκτού. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκαλούν πόνο, εκτός αν αιμορραγήσουν ή θρομβώσουν, οπότε γίνονται μπλε και προκαλούν έντονο πόνο. Είναι τετάρτου βαθμού.

    Το εξωτερικό αιμορροϊδικό πλέγμα αποτελεί μια διαφορετική φλεβική δομή που βρίσκεται γύρω από την περιοχή του πρωκτού και καλύπτεται από ένα ευαίσθητο στρώμα δέρματος. Οι φλέβες αυτές συχνά περιγράφονται λανθασμένα με τον όρο «εξωτερικές αιμορροΐδες», Ο οποίος θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τις περιπτώσεις εσωτερικών αιμορροΐδων που προβάλλουν μέσω του πρωκτού. Στην περίπτωση που στην περιοχή αυτή εμφανίζεται εντοπισμένη θρόμβωση, τότε η ορολογία που θα πρέπει να προτιμάται, είναι «περιπρωκτικό αιμάτωμα» ή «περιπρωκτική θρόμβωση».

    Οι εσωτερικές αιμορροΐδες αποτελούνται από αγγεία που βρίσκονται στον υπομυϊκό χώρο, εντός του πρωκτικού σωλήνα και καλύπτονται από απλό κυλινδρικό επιθήλιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εσωτερικές αιμορροΐδες προβάλλουν από τον πρωκτό μετά από έντονη προσπάθεια και προκαλούν έντονο πόνο ενώ μπορεί να συνοδεύονται από βλεννοαιματηρές κενώσεις. Ανάλογα με το μέγεθος και την διάρκεια εμφάνισής τους κατατάσσονται σε πρώτου, δεύτερου τρίτου βαθμού.

    ΕΙΔΗ
    ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ

    αιμορροΐδεσ

    ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΩΝ

    Tι απαιτείται για μια σωστή διάγνωση;

    Ο ασθενής θα κληθεί να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων, αναφορικά με τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου και τα σχετικά συμπτώματα. Θα ερωτηθεί για το αν:
    • Υπάρχει εκροή αίματος
    Πρόπτωση (προβολή τους εκτός του πρωκτού)
    Πόνος και δυσφορία (ο ασθενής θα ερωτηθεί για το εύρος τη βαρύτητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων).
    Κνησμός
    Έκκριση βλέννης

    • Η οπτική διερεύνηση είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα δερματικά θηλώματα στην περιοχή σχετίζονται με προσπίπτουσες αιμορροΐδες η όχι. o Αξιολογείται ο βαθμός πρόπτωσης, ανάλογα με το πόση πίεση θα ασκήσει ο ασθενής στην περιοχή σύμφωνα με την οδηγία του ιατρού.
    Αξιολογείται ο βαθμός πρόπτωσης, ανάλογα με το πόση πίεση θα ασκήσει ο ασθενής στην περιοχή σύμφωνα με την οδηγία του ιατρού.

    Ακολουθεί πάντα την οπτική διερεύνηση. Η δακτυλική εξέταση πραγματοποιείται με τη δέουσα τεχνική , αργά και σταθερά, με επαρκή λιπαντική γέλη. Αν ο ασθενής αναφέρει έντονο πόνο λόγω περιπεπλεγμένης αιμορροϊδοπάθειας ή άλλης διάγνωσης, τότε η εξέταση τερματίζεται.

    Μια ορθή δακτυλική εξέταση βασίζεται στην ακριβή αξιολόγηση:
    • των πρωκτικών πιέσεων ηρεμίας
    • της πρωκτικής πίεσης
    • της χαλάρωσης του σφιγκτηρο-ορθικού συμπλέγματος

    Kαθώς και την προσεκτική αξιολόγηση του βλεννογόνου του πρωκτού για:
    • την εκτίμηση της παρουσίας σκληρύνσεων
    • ινώσεων
    • παχύνσεων
    • ελκών
    • προεξοχών και ανωμαλιών

    Κατά την εξαγωγή του δακτύλου από τον πρωκτό, ο ιατρός αξιολογεί την πιθανή παρουσία αίματος, βλέννας και πύου.

    Η πρόκληση πόνου κατά τη διάρκεια της δακτυλικής εξέτασης μπορεί να σχετίζεται με:
    • ραγάδα πρωκτού
    • περιεδρικό απόστημα
    • διάφορες ανωμαλίες του ορθικού βλεννογόνου (πρωκτικό/ορθικό καρκίνωμα, πρωκτική δυσπλασία ή κονδύλωμα)

    είναι μια απαραίτητη εξέταση προκειμένου να αποκλειστούν άλλες πιθανές
    διαγνώσεις ( π.χ. κακοήθεια παχέος εντέρου) στις εξής περιπτώσεις:

    • Σε ασθενείς άνω των 50 ετών
    • Όταν παρατηρείται επίμονη εκροή αίματος
    • Όταν υπάρχουν άλλα συμπτώματα όπως : κοιλιακό άλγος, απώλεια βάρους, αλλαγή στη συχνότητα των κενώσεων, χρόνιος πρωκτικός κνησμός

    Είναι μια εξέταση κατά την οποία το πρωκτοσκόπιο -αφου λιπανθεί επαρκώς-, εισάγεται απαλά στον πρωκτικό σωλήνα μέχρι το χαμηλό ορθό. Κατά την ανάκληση του, εξετάζεται ο βλεννογόνος του πρωκτού, για παρουσία φλεγμονής, διαβρώσεων, ή άλλων ασθενειών, καθώς για την αξιολόγηση των αιμορροϊδικών όζων.

    Διαφορική Διάγνωση. Μήπως τα συμπτώματα μου οφείλονται σε άλλη πάθηση;

    Η κλινική εικόνα των αιμορροΐδων πιθανόν να ομοιάζει με αυτή άλλων παθήσεων. Για να αποφευχθεί η σύγχυση, ο ιατρός οφείλει να αποκλείσει άλλες παθήσεις με παρόμοια κλινική εικόνα.

    Ο ήπιος πόνος και το κάψιμο μετά την κένωση δεν είναι σύμπτωμα της αιμορροϊδοπάθειας.

    Όταν ο πόνος και το αίσθημα καύσου είναι ήπια:

    • τότε μάλλον πρόκειται για ραγάδα πρωκτού.

    Αν ο πόνος οφείλεται σε αιμορροΐδες τότε είναι οξύτατος σε σημείο που ο ασθενής δεν μπορεί να κάτσει στην τουαλέτα και οφείλεται σε :

    περιεσφιγμένες αιμορροΐδες
    θρομβωμένες αιμορροΐδες

    Ο κνησμός στην περιοχή του πρωκτού και η συνοδός δερματίτιδα, οφείλεται τις περισσότερες φορές σε αιμορροΐδες αλλά όχι πάντα.

    Ενδέχεται να οφείλεται και σε άλλες παθήσεις ή αιτίες όπως:

    • Σακχαρώδης Διαβήτης
    • Πρωκτίτιδα
    • Ελκώδης κολίτιδα
    • Νόσος Crohn
    • Καρκίνος πρωκτού
    • Περιεδρικό συρίγγιο
    • Μη επιμελής καθαριότητα της περιοχής
    • Συστηματική χρήση ερεθιστικού σαπουνιού κατά την πλύση της περιοχής
    • Ψυχολογικοί παράγοντες

    Στην αιμορροϊδοπάθεια το αίμα συνήθως παρατηρείται πάνω στο χαρτί υγείας και έχει έντονο ζωηρό χρώμα. Αν τα κόπρανα επαλείφονται με αίμα τότε μπορεί να κατευθυνθούμε και σε άλλες διαγνώσεις όπως:

    νεόπλασμα ορθού
    ελκώδης πρωκτίτιδα

    Σε πιο προχωρημένη αιμορροϊδοπάθεια η εκκροή αίματος μπορεί να είναι πιο έντονη, πιτσιλώντας και την τουαλέτα, ενώ σε περίπτωση έντονης πρόπτωσης το αίμα μπορεί να είναι αναμεμειγμένο με βλέννη.

    Άλλες παθήσεις στις οποίες εμφανίζεται εκκροή αίματος:

    • καρκινος πρωκτού
    • ελκώδης κολίτιδα
    • νόσος crohn

    Κατα την κλινική εξέταση, ο εξετάζων Ιατρός αντικρύζει μια μάζα εκτός πρωκτού.

    Οι πιθανές διαγνώσεις είναι:

    Εξωτερικές αιμορροίδες (4ου βαθού)
    Εξωτερικές θρομβωμένες αιμορροίδες (3ου βαθμού)
    Πρόπτωση ορθού ( κυρίως σε πολύτοκες γυναίκες μεγάλης ηλικίας)
    Κονδυλώματα πρωκτού (η συχνότητα εμφάνισής είναι ολένα και πιο συχνή ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού)
    Ευμεγέθης πολύποδας ορθού
    Εκτεταμένο καρκίνωμα πρωκτού (τελείως ανώδυνο στην ψηλάφηση)
    Πολύποδες ορθού (ανώδυνοι στην ψηλάφηση)
    Περιεδρικό απόστημα (εμφανίζεται με υψηλό πυρετό και έντονο περιεδρικό άλγος)
    Δερματικές πτυχές πρωκτού (η αφαίρεση τους γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους)

    Αιμορροΐδες και εγκυμοσύνη

    • Το ποσοστό εμφάνισης αιμορροΐδων στην περιγεννητική περίοδο εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 25-35% έως και 85% ειδικά κατά το Τρίτο τρίμηνο της κύησης και κατά τη λοχεία.

    • Η ανάπτυξη των αιμορροΐδων ή η επιδείνωση των ήδη υπαρχόντων, σχετίζεται με την πίεση στις φλέβες του ορθού λόγω διογκωμένης μήτρας καθώς και με τη δυσκοιλιότητα, η οποία είναι τυπικό σύμπτωμα της περιόδου της κύησης

    Ορμονικοί παράγοντες, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη εμπλέκονται σε μηχανισμούς που ευνοούν την δυσκοιλιότητα (προδιαθέτοντας έμμεσα σε ανάπτυξη αιμορροΐδων,) σε συνδυασμό με τη μειωμένη πρόσληψη υγρών τα συμπληρώματα σιδήρου.

    ΠΡΟΛΗΨΗ
    ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ

    Φροντίζοντας να έχουμε καλές και έγκαιρες κενώσεις, με μαλακά κόπρανα και χωρίς πίεση για το άδειασμα του εντέρου, μπορούμε σε αρκετές περιπτώσεις να προλάβουμε την εμφάνιση των αιμορροΐδων. Η άσκηση, το περπάτημα και η κατανάλωση μιας υψηλής σε φυτικές ίνες διατροφής, συμβάλουν στη μείωση της δυσκοιλιότητας, μαλακώνοντας τα κόπρανα και διευκολύνοντας την αποβολή αυτών. Ο σύντομος χρόνος παραμονής στην τουαλέτα (5 έως 10 λεπτά) και το πλύσιμο με χλιαρό νερό μετά την αφόδευση συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη της αιμορροϊδοπάθειας.

    • Μικρή παραμονή στην τουαλέτα (5 έως 15 λεπτά)

    • Αποφυγή πίεσης και σφιξίματος κατά την αφόδευση

    • Πλύσιμο της περιοχής με χλιαρό νερό μετά την αφόδευση

    • Αποφυγή αναβολής της κένωσης

    • Έλεγχος των φαρμάκων καθώς και των συμπληρωμάτων διατροφής που λαμβάνετε μήπως προκαλούν δυσκοιλιότητα ( π.χ. συμπλήρωμα σιδήρου)

    • Κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών

    • Προτίμηση σε φρούτα που βοηθούν στην εύκολη κένωση, όπως τα δαμάσκηνα

    • Κατανάλωση επαρκής ποσότητα νερού

    • Ένταξη δραστηριότητας, όπως το περπάτημα, στην καθημερινότητα σας

    • Προσθήκη ξηρών καρπών όπως ο λιναρόσπορος στη διατροφή σας

    Θεραπεία αιμορροΐδων

    Η συντηρητική αντιμετώπιση των αιμορροΐδων μπορεί συνήθως μόνο να ανακουφίσει τον ασθενή από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Στην περίπτωση αυτή, ο ασθενής θα πρέπει να εμπλουτίσει τη διατροφή του με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες ενώ παράλληλα συστήνεται να πίνει πολύ νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να ρυθμίσει τις κενώσεις του. Σημαντική επίσης είναι η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και η τήρηση της καλής υγιεινής της πρωκτικής χώρας.

    Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη όταν οι αιμορροΐδες είναι συμπτωματικέςαιμορραγούν, έχουν θρόμβωση ή προκαλούν έντονους πόνους. Ανάλογα από το βαθμό τους ακολουθείται διαφορετική θεραπευτική στρατηγική για την αντιμετώπιση τους.

    Η αναίμακτη αντιμετώπιση των αιμορροΐδων σε 15’ είναι γεγονός με τη χρήση των εργαλείων υψηλής τεχνολογίας

    Η αιμορροϊδοπλαστική με τη χρήση του ειδικού laser ELITE (Expert Laser Intrahemorrhoidal Therapy) παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική, όπου η ενέργεια του laser διοχετεύεται μέσω μιας ειδικής οπτικής ίνας στον αιμορροϊδικό ιστό.

    Η ενέργεια του laser κλείνει θερμικά τα αγγεία τα οποία τροφοδοτούν με αίμα τον διογκωμένο αιμορροϊδικό ιστό. Η αιμορροϊδοπλαστική ELITE επιτυγχάνει άμεση επίσχεση της αιμορραγίας, μείωση του όγκου των αιμορροϊδικών όζων και υποχώρηση των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Προοδευτικά οι όζοι συρρικνώνονται εντελώς και ένας νέος συνδετικός ιστός αναπτύσσεται διατηρώντας λειτουργικά τα αιμορροϊδικά «μαξιλάρια».

    Με την χρήση του «ψαλιδιού υψηλής τεχνολογίας υπερήχων» παρέχουμε ανακούφιση σε εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο από τις αιμορροΐδες.

    Το χειρουργικό αυτό εργαλείο παρέχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα στη χρήση του:

    • Προκαλεί υποβλεννογόνια απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών και άμεση συρρίκνωση του αιμορροϊδικού ιστού, ενώ ο βλεννογόνος και ο σφιγκτήρας μένουν ανέπαφοι.
    • Ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα αποφεύγοντας ενδεχόμενη υποτροπή και νέα βλεννογονική πρόπτωση.
    • Διαθέτει τεχνολογία η οποία προσαρμόζει τους ιστούς, ελαχιστοποιώντας έτσι την αιμορραγία αλλά και το θερμικό έγκαυμα, ενώ ο βλεννογόνος και ο σφιγκτήρας μένουν ανέπαφοι.
    • Οι παρακείμενοι ιστοί δεν καταστρέφονται, καθώς το εργαλείο δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από άλλα συμβατικά εργαλεία. Επιτυγχάνουμε έτσι άμεση επίσχεση της αιμορραγίας , μείωση των αιμορροϊδικών όζων και υποχώρηση των ενοχλητικών συμπτωμάτων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον μετεγχειρητικό πόνο.

    *Οι Αιμορροΐδες 4ου βαθμού στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι αρκετά παραμελημένες και έχουν μεγαλώσει αρκετά. Ως εκ τούτου μετά την επέμβαση μπορεί ο ασθενής να νιώθει πόνο στην περιοχή για μερικές ημέρες.

    Η τεχνική αυτή είναι απολύτως ασφαλής γιατί ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ τις αιμορροΐδες αλλά τις ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ (καθήλωση και εξαΰλωση).

    Η διεγχειρητική κολονοσκόπηση είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ολοκληρωτική διάγνωση και αντιμετώπιση, προλαμβάνοντας καταστάσεις κακοήθειας.

    Οι αιμορροΐδες ανάλογα με τη σοβαρότητα τους μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε με συντηρητική αγωγή είτε επεμβατικά.

    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
    ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

    Οι σύγχρονες τεχνικές και τα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα:

    • Αποφυγή χρήσης ξένων υλικών ή ραμμάτων.

    • Ελαχιστοποίηση πιθανών επιπλοκών, όπως αιμορραγίες, θρομβώσεις, αποστήματα και συρίγγια, τα οποία παρατηρούνταν στις παλαιότερες παραδοσιακές τεχνικές.

    • Με Γενική Αναισθησία ή Επισκληρίδιο.

    • Εξάλειψη μετεγχειρητικού πόνου.

    • Παρέχει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

    • Παρέχει εξαιρετική κλινική εικόνα του ασθενούς.

    • Επιτυγχάνεται και με νοσηλεία μιας ημέρας (one day clinic).


    Η αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας αποτελούσε στο παρελθόν μια επώδυνη για τον ασθενή επέμβαση. Η εφαρμογή των νέων μεθόδων προσφέρει άριστα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα, με άμεση επάνοδο του ασθενούς στην καθημερινότητά του.

    Χωρίς πόνο, χωρίς υποτροπές και χωρίς το φόβο της ακράτειας.

    Βιβλιογραφία

    Avsar AF, Keskin HL. Haemorrhoids during pregnancy. Journal of Obstetrics and Gynaecology. 2010;30(3):231–7. doi:10.3109/01443610903439242

    Cengiz TB, Gorgun E. Hemorrhoids: A range of treatments. Cleveland Clinic Journal of Medicine. 2019;86(9):612–20. doi:10.3949/ccjm.86a.18079

    Pata F, Sgró A, Ferrara F, Vigorita V, Gallo G, Pellino G. Anatomy, physiology and pathophysiology of Haemorrhoids. Reviews on Recent Clinical Trials. 2021;16(1):75–80. doi:10.2174/1574887115666200406115150

    Ratto C, Litta F, Parello A, editors. Hemorrhoid. Springer; 2018. (Coloproctology 2).

    Dots Bottom