Τι είναι η Γαστρική Πτύχωση

Η (Λαπαροσκοπική Επιμήκης) Γαστρική Πτύχωση είναι η νέα επέμβαση παχυσαρκίας που ξεπερνάει, όπως φανερώνουν όλες οι ενδείξεις, το Γαστρικό Δακτύλιο.

Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2004 στο εξωτερικό από τον Δρ M.Talebpour (PhD, Advanced Laparoscopic Fellowship) και το 2007 ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τα πρώτα αισιόδοξα αποτελέσματα. Τα τελευταία 7 χρόνια εφαρμόζεται με την ίδια αποτελεσματικότητα στην Ελλάδα και με ιδιαίτερα ικανοποιημένους ασθενείς.

Πως εφαρμόζεται

Η Γαστρική Πτύχωση, είναι μια περιοριστική επέμβαση, μειώνει δηλαδή σημαντικά την τροφή που μπορεί να καταναλώσει ο ασθενής. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης γίνεται αναδίπλωση (πτύχωση) του μείζονος τόξου του στομάχου μέσα σ’ αυτό, επιτυγχάνοντας την μείωση της χωρητικότητας του στομάχου, χωρίς να αφαιρέσουμε τμήμα από το στομάχι (Sleeve) και χωρίς να τοποθετήσουμε ξένο σώμα (Γαστρικός Δακτύλιος).

Διατροφή μετά την Πτύχωση

Σε αντίθεση με το γαστρικό δακτύλιο δεν παρουσιάζει αποφρακτικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα να “κάθεται” το φαγητό στον οισοφάγο. Ο ασθενής μπορεί να τρώει ότι φαγητό θέλει, όπως ψητό κρέας, ψωμί, φύλλο από πίτα. Ο ασθενής “δεν αλλάζει το ψυγείο του”, καθώς δεν απαιτείται ειδική διατροφή ούτε να τρώει ανά συγκεκριμένες ώρες.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΤΥΧΩΣΗ 3 ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Η εμπειρία μας στην πιο επιτυχημένη σύγχρονη επέμβαση παχυσαρκίας

Η ομάδα του Βασίλειου Γκιούρδα, Χειρουργού Πεπτικού με εξειδίκευση στη Βαριατρική Χειρουργική, ξεκίνησε να πραγματοποιεί επεμβάσεις παχυσαρκίας το 2006. Σήμερα έχει στο ιστορικό της από τις μεγαλύτερες σειρές Γαστρικών Δακτυλίων, Sleeve & Γαστρικών Πτυχώσεων (τροποποιημένη πτύχωση 3 στρωμάτων).

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας και παρακολουθώντας στενά μετεγχειρητικά αλλά και σε βάθος χρόνου τους ασθενείς μας στην καθημερινότητα τους, έχουμε καταλήξει ότι η Γαστρική Πτύχωση αποτελεί αναμφισβήτητα το gold standard της χειρουργικής παχυσαρκίας σήμερα.

Και προχωράμε ένα ακόμα βήμα μπροστά. Η πρωτοποριακή τεχνική της πτύχωσης 3 στρωμάτων, που εφαρμόζει η ομάδα Βαριατρικής Χειρουργικής του Βασίλειου Γκιούρδα στην επέμβαση της Γαστρικής Πτύχωσης, αποδεδειγμένα παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους από όλες τις επεμβάσεις παχυσαρκίας.

gastriki-prtyxosi4

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής

Όσον αφορά στην επέμβαση είναι μικρής βαρύτητας και σύντομης διάρκειας. Ενσωματώνει ωστόσο τα κύρια πλεονεκτήματα τόσο του δακτυλίου όσο και της κορωνίδας των επεμβάσεων παχυσαρκίας, του Sleeve (Γαστρικό Μανίκι).

Τα πλεονεκτήματα της πτύχωσης 3 στρωμάτων είναι πολλά:

– Γίνεται λαπαροσκοπικά

– Έχει μηδενική νοσηρότητα, δηλαδή χωρίς μετεγχειρητικό πόνο και με μικρή παραμονή (3 ημέρες στην κλινική). Ο ασθενής  μπορεί να επιστρέψει άμεσα στη δουλειά του.

Δεν αφήνεται ξένο σώμα στον οργανισμό και δε χρειάζεται μετεγχειρητική ρύθμιση

Δεν έχει επιπλοκές, άμεσες και απώτερες

– Είναι πλήρως αναστρέψιμη. Με την αφαίρεση των ραμμάτων το στομάχι επανέρχεται στην αρχική του μορφή

– Έχει ανυπαρξία ουλών

– Είναι μικρής διάρκειας επέμβαση (1 ώρας)

– Είναι αποτελεσματική σε όλο το φάσμα της παχυσαρκίας (από BMI>30 έως BMI>60)

– Η πτύχωση του στομαχιού γίνεται σε 3 στρώματα, οπότε η χωρητικότητα του στομαχιού είναι ακόμα μικρότερη και από του Sleeve, χωρίς όμως να ακρωτηριάζεται κανένα όργανο του σώματος. Έτσι πετυχαίνουμε μεγάλες απώλειες βάρους ακόμα και σε BMI > 60

–  Θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς βαριατρικές επεμβάσεις

– Είναι η χαμηλότερου κόστους επέμβαση παχυσαρκίας, με άριστη σχέση κόστους – αποτελέσματος (cost effect)

– Είναι η μόνη επέμβαση που μπορεί να διορθώσει τα ατελή αποτελέσματα όλων των άλλων επεμβάσεων (Δακτύλιος, Sleeve, By Pass)

Τα καταπληκτικά αποτελέσματα απώλειας βάρους της πτύχωσης – έως 80% του πλεονάζοντος βάρους τους πρώτους έξι μήνες & μείον 10-20 κιλά, ανάλογα με το πλεονάζον βάρος, από τον πρώτο κιόλας μήνα- οφείλονται αποκλειστικά στην ειδική τεχνική της πτύχωσης 3 στρωμάτων που εφαρμόζει η ομάδα μας.

Μετά την επέμβαση και για τους πρώτους μήνες που ακολουθούν, ο ασθενής έχει ένα πολύ μικρό στομάχι. Μετά τον πρώτο χρόνο το στομάχι του αποκτά το κατάλληλο μέγεθος, ώστε ο ασθενής να ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ αλλά να αισθάνεται κορεσμό με μία ΜΕΡΙΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ.

Ουσιαστικά, παρέχουμε στον ασθενή το στομάχι που έπρεπε να έχει με βάση το ύψος του και τη δυνατότητα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του.

gastriki-prtyxosi2
gastriki-prtyxosi3

Πιθανές επιπλοκές της Πτύχωσης

Η Πτύχωση αποτελεί μία από τις πιο ασφαλείς επεμβάσεις παχυσαρκίας

Πιθανές επιπλοκές προκαλούνται από:

  • Απειρία και ελλιπή χειρουργική τεχνική
  • Διαφυγή από σπάσιμο ράμματος, εξαιτίας της απειθαρχίας του ασθενούς στις διατροφικές οδηγίες μετεγχειρητικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ασθενούς, αφού αντιμετωπίζεται συντηρητικά με αντιβίωση. Σε αντίθεση με το sleeve όπου η πιθανή επιπλοκή είναι σημαντική.
  • Εγκολεασμό, εξαιτίας απότομης απώλειας μεγάλου βάρους. Αντιμετωπίζεται άμεσα και χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του ασθενούς.

Η Πτύχωση 3 στρωμάτων απαιτεί υψηλή χειρουργική εμπειρία και χρόνια εξειδίκευση του χειρουργού για την αποφυγή χειρουργικών επιπλοκών. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν εικοσαπλάσια πιθανότητα επιπλοκών εξαιτίας έλλειψης εμπειρίας του χειρουργού στα πρώτα 150 χειρουργεία Πτύχωσης 3 στρωμάτων (ειδικά και όχι απλή Πτύχωσης)..

Γιατί να επιλέξετε τη Γκιούρδας Χειρουργική για την Πτύχωση 3 στρωμάτων

  • Διαθέτουμε τεράστια εμπειρία σε όλο το φάσμα των επεμβάσεων παχυσαρκίας και μοναδική εξειδίκευση στην Πτύχωση 3 στρωμάτων
  • Παρέχουμε οργανωμένη προεγχειρητική προετοιμασία και πολύ στενή μετεγχειρητική παρακολούθηση
  • Λειτουργούμε 17 πανελλαδικά ιατρεία, όπου ο ασθενής παρακολουθείται σε μηνιαία βάση<
  • Μπορούμε να «διορθώσουμε» με την πτύχωση 3 στρωμάτων τα ατελή αποτελέσματα όλων των άλλων επεμβάσεων